Vnitroblok Sokolovské čeká revitalizace. K podobě se mohou vyjádřit i obyvatelé

08.11.2019 12:01

Další část jednoho ze sídlišť v Plzni by se měla v budoucnu dočkat proměny. Plánuje se revitalizace vnitrobloku Sokolovské ulice. Chystá se veřejná debata. Přijďte říct svůj názor!

vnitroblok Sokolovská

Vnitroblok Sokolovské ulice v Plzni se nejspíš dočká v budoucnu revitalizace. K plánovaným změnám se mohou vyjádřit i obyvatelé. Veřejná diskuse se odehraje už v pondělí 11. listopadu od 15 do 18 hodin v sálu Střední průmyslové školy dopravní v Plzni na Karlovarské.

"V současné době jsme v takzvané analytické části návrhu, čili zjišťujeme, jaké změny či úpravy by si obyvatelé přáli,“ říká ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Irena Vostracká. Na setkání chce společně s vedením městského obvodu Plzeň 1 zjistit, co si ve vnitrobloku přejí jeho uživatelé.

"Lidé mohou přicházet během celého odpoledne a budou se moci vyjádřit k tomu, jaké změny by si ve vnitrobloku přáli, jakou mají představu například o množství zeleně, herních prvků pro děti i dospělé a celkově o možnostech využití prostoru,“ uvedl Jaroslav Holler, vedoucí ateliéru veřejného prostoru.

"Již delší dobu se na nás obracejí obyvatelé jednotlivých bytových domů z tohoto vnitrobloku, od kterých jsme dostali řadu impulsů k tomu, že si přejí změnu a o revitalizaci mají zájem. To se shoduje s naším záměrem postupně revitalizovat vnitrobloky na sídlištích v našem obvodu. Mimo tento vnitroblok aktuálně řešíme také revitalizaci vnitrobloků například v ulicích Manětínská či Krašovská,“ dodala starostka městského obvodu Plzeň 1 Helena Řežábová.

 

191108_Sokolovska

FOTO: fcb Městský obvod Plzeň 1

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24