Vodárna už po havárii na Doubravce obnovila dodávky vody v Plzni

10.08.2020 9:20

V neděli 9. srpna večer došlo k havárii vody v Partyzánské ulici na Doubravce. Vodárně už se podařilo zajistit dodávky pro všechny obyvatele Plzně. Místy ale teče z kohoutku kalná voda.

Kalná voda.

K havárii na vodovodním řadu v křižovatce Partyzánské a Dítětovy ulice došlo v neděli před čtvrt na osm večer. Voda zaplavila okolní ulice, natekla i do sklepů a nedalekého podchodu.

"V důsledku havárie byla přerušena dodávka vody v Doubravce a došlo také k zakalení vody v jiných čtvrtích jako Slovany či Bory. Dodávka vody byla obnovena přibližně kolem 23. hodiny. Potrubí, na němž došlo k havárii, má průměr 600 mm a vede z vodojemu Lobzy směrem do centra, které zásobuje pitnou vodou. Jedná se o hlavní řad. Místo prasknutí je nyní uzavřeno šoupětem před a šoupětem za,“ sděluje mluvčí Vodárny Plzeň Dana Veselá

Vodárna už zajistila dodávky pro všechny své zákazníky v Plzni. "Vlivem propojenosti vodovodní sítě je zásobování zajištěno vodou z jiných řadů a bez vody by tedy neměl být žádný připojený odběratel. Na odstranění havárie intenzivně pracujeme,“ dodává mluvčí.

Místy by ale mohla z kohoutků vytékat zakalená voda. "Z důvodu zvýšeného průtoku a změny směru proudění v některých řadech došlo k zakalení vody, zákal průběžně odstraňujeme odkalením,“ uzavírá Dana Veselá.

Více o havárii jsme psali zde.

FOTO: ilustrační 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24