QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Výlov nejmenšího rybníku z Bolevecké rybniční soustavy - FOTKY

04.04.2020 11:00

Nováček, tak se jmenuje nejmenší rybník Bolevecké rybniční soustavy v Plzni. Loven byl v pátek 3. dubna, po týdenním vypouštění. Podívejte se na fotky z výlovu.

2
12345

"Asi 30 malých okounků bylo odchyceno a přeneseno do jezírka v Mlýnské strouze, kapři a pár amurů byli převezeni jako násada do Drahotínského rybníka - to značí, že se s těmito kapříky můžeme potkat zase na Vánoce na sádkách. Hezké procházky kolem našich rybníků," uvedl hydrobiolog Jindřich Duras na facebookových stránkách Bolevecké rybníky.

Bolevecká rybniční soustava je budovaná od roku 1460 na Boleveckém potoce, který pramení pod hřebenem Sytné a Krkavce v nadmořské výšce 400 m. Nejznámějsími rybníky jsou Velký bolevecký rybník, Kamenný rybník tzv. Kameňák, Senecký rybník a Šídlovský (Šídlovák). 

Soustavu tvoří ale ještě další rybníky - Strženka, Nováček, Třemošenský, Košinář, Malý bolevecký (Chobot), který je od Vekého boleveckého rybníka oddělen pouze mezihrází. Na přítocích Boleveckého potoka se nachází rybníky Kamenný, Vydymáček a Rozkopaný.

Rybníky jsou využívány Plzeňany hojně k procházkám a v létě ke koupání.

foto: FCB Bolevecké rybníky

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24