QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Z Plzně začnou jezdit ve dvouhodinových intervalech vlaky do Karlových Varů

10.06.2021 14:35

Vlaky mají kapacitu 120 míst k sezení, jsou vybaveny klimatizací, Wi-Fi připojením k internetu, zásuvkami pro dobíjení drobné elektroniky a elektronickým informačním systémem.

RegioShark

České dráhy zahájí od 13. června provoz nových spěšných vlaků mezi Plzní, Mariánskými Lázněmi, Chebem a Karlovými Vary. Nové spoje pojedou po většinu dne ve dvouhodinovém intervalu. V Plzni navíc vzniknou nové výhodné přípoje na linku Ex6 Praha – Domažlice – Mnichov.

Spěšné vlaky zpočátku zajistí motorové jednotky RegioShark, které nejpozději do konce současného grafikonu vystřídají zcela nové soupravy RegioPanter. „Zavedení nových spěšných vlaků přinese lepší, četnější a pravidelnější nabídku vlakových spojů mezi oběma krajskými městy, spoje ale budou výhodné i pro cestující z menších sídel na trase, které tyto spoje též obslouží. Vznikne tak například nové přímé spojení Svojšína a Plané u Mariánských Lázní se Sokolovem, Chodovem a Karlovými Vary či naopak Sokolova a Kynšperku nad Ohří s Plzní,“ říká Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele Českých drah pro obchod.

Spěšné vlaky pojedou s výjimkou dopoledního přepravního sedla v pravidelném dvouhodinovém taktu a jejich jízdní doba mezi Plzní a Chebem bude jen nepatrně delší než u Západních expresů. Tuto trasu ujedou za hodinu a půl, tedy za dobu jen o 11 minut delší než expresy. Celou trasu mezi krajskými městy projedou za 2 hodiny a 23 minut.

Foto: České dráhy

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24