Z počátku týdne bude foukat, od čtvrtka se vrátí sníh i do měst

17.01.2022 10:50

V pondělí 17. ledna dorazila do Česka vichřice. Přes týden bude převážně zataženo a místy se dostaví sněžení. Ve středu bude nejméně oblačnosti z celého týdne, kdy se denní teploty v kraji vyšplhají až na 5 °C.

sníh v plzni (12)

V pondělí 17. ledna bude zatažený a větrný den, dopoledne jen místy s deštěm. Odpoledne bude pršet na většině území a v polohách nad 500 metrů bude padat déšť se sněhem nebo sněžit. Na Šumavě v polohách nad 900 metrů postupně místy hrozí tvorba sněhových jazyků. Večer bude déšť a sněžení od severu ustávat. Mraků bude také ubývat a pozvolna zeslábne i vítr. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 1 až 4 °C, na horách -2 až +1 °C.

Již během noci na dnešek vítr zesiloval, v nárazech byly zatím rychlosti kolem 50 km/h, na horách kolem 70 km/h. Více jsme o výstraze psali ZDE.

V úterý 18. ledna bude zataženo až oblačno a místy se objeví i slabé sněžení. Ve večerních hodinách začne oblačnosti ubývat. Nejvyšší teploty se vyšplhají na 2 až 5 °C, na horách -2 až +1 °C.

Ve středu 19. ledna bude opět většinou zataženo s nízkou oblačností a zpočátku se místy vytvoří mrznoucí mlhy. Ojediněle se mraky rozestoupí a místy bude polojasno. Večer oblačnosti zase přibude. Nejnižší noční teploty klesnou na +1 až -3 °C, nejvyšší denní se vyšplhají na 1 až 5 °C.

Na čtvrtek 20. ledna metrologové hlásí zataženo. Od severozápadu přijde sněžení, zpočátku pod 500 metrů se dostaví i srážky smíšené nebo dešťové. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 0 až +4 °C. Na horách ve čtvrtek hrozí tvorba sněhových jazyků.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24