QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Začátek týdne bude chladný a deštivý. Hrozí vzestupy řek

03.08.2020 6:44

Aktuálně platí výstraha meteorologů před vydatným deštěm. V části Plzeňského kraje by mohly stoupnout hladiny řek. Kdy se dočkáme oteplení?

nebe nad Plzní_QAP foto (1)

Studená fronta postupuje přes území Plzeňského kraje jen velmi zvolna k východu. Pondělí 3. srpna přinese podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) zataženo, déšť nebo přeháňky, na jihu i vydatnější déšť. Nejvyšší teploty stoupnou na 15 až 18 °C, na severu až na 20 °C, na horách  na 13 až 16 °C. Mírný převážně severní vítr 2 až 5 m/s se bude večer měnit na severovýchodní a slábnout.

Řidiči by měli být velmi opatrní zejména během pondělního rána a dopoledne, na jihu regionu  hrozí vydatnější déšť.

V části Plzeňského kraje platí povodňová bdělost, a  to do úterý 4. srpna 12 hodin.  Výstraha se týká Blovicka, Horažďovicka, Klatovska, Nepomucka, Přešticka a Sušicka. Meteorologové dále vydali výstrahu před vydatným deštěm, která platí na Horažďovicku, Klatovsku, Nepomucku a Sušicku od pondělních 2 hodin do úterý 4. srpna 14 hodin.

V úterý 4. července bude zataženo až oblačno s deštěm nebo přeháňkami, na severu regionu očekávají meteorologové srážky jen místy. Během dne budou srážky ustávat a ubývat oblačnosti. Nejnižší noční teploty klesnou na 15 až 12 °C, nejvyšší denní  dosáhnou 18 až 21 °C.

Ve středu se začne v Plzeňském kraji oteplovat. "Bude jasno až polojasno, ráno v údolích ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 11 až 8 °C, nejvyšší denní 22 až 25 °C,“ informuje ČHMÚ.

Ještě o něco tepleji bude ve čtvrtek. Předpověď avizuje jasno, ráno ojediněle mlhy a během dne až polojasno. Noční teploty klesnou na 12 až 9 °C, nejvyšší denní  teploty vyšplhají na 26 až 29 °C.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24