Zachováme sochu králíka? Ptá se radnice prvního plzeňského obvodu

14.02.2020 9:00

Smlouva o umístění sochy růžového králíka na křižovatce Karlovarské a Studentské skončí už v létě. Obvodní radnice proto vyhlásila anketu, v níž mohou občané rozhodnout o dalším osudu uměleckého díla.

 

FOTO_Pavel Němeček (4)

Anketa se už objevila na facebookovém profilu a také na webových stránkách obvodu. Občané mohou odpovědět na otázku, zda mají zájem o další setrvání sochy na území Městského obvodu Plzeň 1.

"Názor veřejnosti je pro nás stěžejní, proto zapojujeme místní občany do rozhodování o budoucnosti obvodu prostřednictvím anket jako je tato, ale i participativních projektů. Díky pravidelným setkáním s veřejností se nám navíc průběžně dostává zpětné vazby a mnohých konstruktivních podnětů," komentovala význam zapojení veřejnosti do dění v obvodu starostka Helena Řežábová.

Smlouva se Západočeskou univerzitou v Plzni o umístění sochy růžového králíka vyprší 15. července. 

O tom, zda socha králíka požírajícího člověka zůstane na svém místě, už obyvatelé prvního obvodu hlasovali před dvěma lety. Tehdy rozhodli, že králík zůstane na svém místě. Do ankety, která probíhala na webu obvodu i přímo v terénu v okolí sochy, se zapojilo přes sedm tisíc lidí.

Kontroverzní socha králíka nazvaná Panoptikum se na frekventované křižovatce na Košutce objevila na podzim roku 2015. Jedná se o dílo studenta Západočeské univerzity v Plzni, které se pravidelně stávalo terčem vandalů.

FOTO: qap.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24