QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Záchranáři se od novoroční půlnoci do rána nezastavili. Za sebou mají 60 výjezdů

01.01.2019 19:40

Největší rozruch způsobil opilec na traktůrku na Americké třídě v Plzni. Zdravotníci zasahovali i u popálenin způsobených petardami a úrazů při různých potyčkách.

Přesně 60 výjezdů absolvovali krajští zdravotničtí záchranáři od novoroční půlnoci do sedmé hodiny ranní. Toto časové období patří každoročně ke kritickým. Noční záchranářská směna v Plzni proto byla posílena o jednu výjezdovou skupinu rychlé záchranné pomoci a jednoho pracovníka zdravotnického operačního střediska.

Přestože počet výjezdů byl zhruba dvaapůlnásobně vyšší, než je běžné v jiné dny, patřily oslavy příchodu nového roku v porovnání s uplynulými léty ke klidnějším.

"Potěšitelné je, že nedošlo k žádnému úrazu s fatálními následky, ani k žádné tragické dopravní nehodě. Zdravotničtí záchranáři zasahovali dvakrát u popálenin následkem výbuchu petardy, nejdříve sedm minut po půlnoci na Americké třídě v Plzni a zhruba o půlhodiny později v Opavské ulici. Došlo zhruba k desítce úrazů následkem potyček a napadení, nejčastěji v centru Plzně, ale také v Klatovech, Domažlicích, Holýšově nebo Starém Plzenci,“ sděluje Vítězslav Sladký ze Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje.

Největší rozruch během bujarých oslav  zřejmě způsobil opilý mladý muž, který vyrazil na malém traktůrku přímo na Americkou třídu v Plzni. Na místo byli přivoláni policisté, kteří muže převezli k lékařskému vyšetření.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24