QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Začínáte rekonstruovat? Přečtěte si těchto 5 tipů

15.01.2020 11:11

Přemýšlíte o rekonstrukci? Požadavky na bydlení se v průběhu našeho života mění a je tak logické a často nevyhnutelné chtít po čase změnu. Sepsali jsme pro vás důležité tipy, které při rekonstrukci oceníte.

csob_qap

1. Sestavte si plán

Všemu by mělo předcházet podrobné plánování. V klidu si sedněte a sestavte si finanční i časový plán. Zvládnete vše najednou během pár dní, nebo se bude jednat o větší přestavbu, na kterou budete potřebovat více času? Nemáte problém celou rekonstrukci financovat naráz, nebo to budete muset dělat po částech? To je jen zlomek otázek, které byste si měli ujasnit hned na začátku.

2. Práce versus výdaje

Poradíte si s přestavbou sami, nebo byste si raději na práci někoho najali? Pokud jste spíše pro první variantu, určitě to bude finančně úspornější, možná ale o to časově náročnější. Vymalování pokoje, vystěhování a přestěhování nového vybavení zvládnete i sami, pokud ale potřebujete vyřešit elektřinu nebo položit nové podlahy, svěřte to raději do rukou odborníků.   

3. Prodejte staré vybavení a naspořte si

Chtěli byste během rekonstrukce také ušetřit? Žádný problém. Vyberte nábytek či vybavení, které je funkční, ale už ho v místnosti nechcete a prodejte ho. Peníze z prodeje se vám budou hodit na zaplacení materiálu nebo nového nábytku.

4. Porozhlédněte se po bazarech

Pokud nelpíte nutně na drahém a novém vybavení, podívejte se po bazarech, kde se dají také sehnat kvalitní kusy nábytku. Můžete je opravit a natřít, čímž ušetříte, a navíc budete mít vybavení přesně podle sebe. Oživte funkční retro kousky, které by jinak zapadly pod nánosy prachu. Zeptejte se také mezi známými a v rodině, zda jim na půdě neleží nevyužité vybavení, nebo si prohlédněte inzeráty na internetu, které mnohdy skrývají poklady.

5. Hledejte inspiraci

Nevíte, kde začít a jak uchopit rekonstrukci konkrétní místnosti? Inspirace je zadarmo. Podívejte se na pořady o proměnách pokojů, zapátrejte na internetu a hledejte zajímavé podněty. Dívejte se kolem sebe, v kavárnách i u přátel na návštěvě. Každý den kolem sebe objevíte spoustu inspirace.

Už víte, jak postupovat při rekonstrukci? Myslete na svůj domov i do budoucna a sjednejte si pojištění domácnosti. Vyberte si například pojištění u ČSOB, kde myslí nejen na základní pojistné krytí, ale také na asistenční služby, například v případě zabouchnutých dveří. ČSOB navíc váš majetek i mimo domov, pokud vám někdo například odcizí kolo či kočárek, dostanete finanční náhradu. 

ilustrační foto: eVisions Advertising s.r.o.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24