QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Západočeská univerzita slaví 30 let. Rektor bude čepovat pivo - FOTO

16.06.2021 7:00

Západočeská univerzita v Plzni si v září připomene 30. výročí od svého založení. Ke svému jubileu připravila program pro studenty, akademiky i širokou veřejnost.

4
2314

Středobodem oslav 30. výročí ZČU bude Den v kampusu, který se uskuteční v úterý 21. září. Půjde o festival se vším všudy!

V univerzitním areálu naleznete hned tři scény. Nejmenší z nich bude připravena pro slam poetry a návštěvníci ji naleznou ve vnitrobloku Fakulty strojní. Na dvou hudebních scénách, u zikkuratu vedle Sutnarky a před Fakultou elektrotechnickou, se budou střídat profesionální i studentské kapely. Hlavní scéna bude od 20:00 hodin patřit kapele Tata Bojs. Vstup na koncert bude i pro širokou veřejnost zdarma.

Součástí Dne v kampusu bude také oblíbené Pivo s rektorem. "Jedná se o neformální setkání studentů s rektorem, kde sám rektor Miroslav Holeček načepuje pivo studentům. Zároveň i bude asistovat při jeho vaření," uvedla mluvčí ZČU Šárka Stará.

Na stánku ZČU si bude možné pořídit nové propagační předměty s logem k 30 letům ZČU, jehož autorkou je studentka Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Nicoleta Puiu. Univerzita představí také kolekci oblečení #COPATOTUJE. Část výtěžku z prodeje opět získá Onkologická a radioterapeutická klinika Fakultní nemocnice Plzeň. Tím ale charitativní akce v tento den nekončí. Svůj stánek zde bude mít také Nadace pro transplantace kostní dřeně. Činnost nadace budou moci lidé podpořit zápisem do registru nebo finančním darem.

Foto: QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24