Zařízení pobytových služeb Čtyřlístek umožní adventní setkávání klientů s rodinou

02.12.2021 7:15

Téměř tři stovky klientů Čytřlístku se mohou těšit v předvánočním čase na setkání s blízkými díky speciální návštěvní místnosti, která odděluje klienta od návštěvy plexisklem a má dva oddělené vstupy.

Advent ve Čtyřlístku_foto plzen (1)
Advent ve Čtyřlístku_foto plzen (1)Advent ve Čtyřlístku_foto plzen (2)Advent ve Čtyřlístku_foto plzen (3)

Navzdory složité situaci, kterou přinesla pandemie koronaviru a s tím spojená opatření, chce Městský ústav sociálních služeb města Plzně ve svém největším zařízení pobytových služeb v Domově se zvláštním režimem Čtyřlístek umožnit v době adventu svým uživatelům návštěvy rodinných příslušníků.

„Obětovali jsme terapeutickou místnost, kde stejně terapie z důvodu covidu-19 a pro nedostatek personálu nemůžeme vykonávat, a dali jsme uživatelům našeho největšího pobytového zařízení a jejich blízkým předčasný vánoční dárek v podobě návštěvní místnosti. Jde o dva prostory oddělené plexiskly pro zamezení přenosu infekce covidu-19 se dvěma vstupy – z lesoparku pro návštěvy a z budovy domova pro klienty. Místnost je vybavena z obou stran mikrofony a reproduktory a je od pátku 26. listopadu k dispozici všem uživatelům, kteří nejsou upoutáni na lůžko. Návštěvy se pochopitelně musí do této návštěvnické místnosti předem objednat a sama návštěva je z kapacitních důvodů časově omezena. Jsem ale přesvědčen, že v této, tolik specifické, adventní době jde o velmi dobré řešení zvyšující komfort péče poskytované našim uživatelům,“ přiblížil důvody realizace Vladimír Chuchler, ředitel Městského ústavu sociálních služeb města Plzně.

Všechny pobytové služby se opět, stejně jako před rokem, potýkají s tím, jak co nejlépe ochránit zdraví a životy do péče svěřených klientů.

„Není to vůbec jednoduché a personál pobytových služeb to stojí značné úsilí a energii, zejména při zajištění bezpečnosti a ochrany imobilního klienta, za nímž, při striktním dodržení všech epidemiologických a hygienických opatření , i přes vysokou míru rizika, může rodina přijít na návštěvu až k lůžku. Mé poděkování a obdiv patří všem, kteří pomáhají v této složité době vysoko nad rámec možného,“ říká náměstkyně primátora města Plzně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková.

 

foto: plzen.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24