QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Železnorudské slavnosti budou! Hygienici konání akce povolili

06.08.2020 12:46

Konání Železnorudských slavností bylo letos v ohrožení. Kvůli pozitivnímu testu na koronavirus u dvou osob vedení města konzultovalo konání tradiční akce s hygieniky a epidemiology.

16

Odborníci nakonec konání slavností schválili s tím, že zvýšené riziko šíření koronaviru v Železné Rudě nehrozí. Oblíbená akce letos proběhne už  v pátek 7. a v sobotu 8. srpna.

"Koronavirus se u nás v minulých dnech objevil u jedné osoby. Testování těch, kteří přišli s nakaženou osobou do styku, vykázalo jeden další pozitivní nález. Nejde však o tzv. komunitní šíření, ale pouze o šíření v rámci jedné rodiny. Podle krajských hygieniků tak riziko případné nákazy není o nic vyšší než kdekoli jinde na území Plzeňského kraje,“ informuje starosta Filip Smola.

Návštěvníci slavností ale musí počítat s řadou hygienických opatření.  "K dispozici bude dostatek dezinfekce,  pořadatelé budou vyzývat návštěvníky, aby se snažili dodržovat bezpečné rozestupy, doporučujeme použít roušky či jiný způsob zakrytí nosu a úst. Zároveň chceme velmi poprosit každého, kdo pociťuje příznaky jakýchkoli zdravotních problémů, které by mohly být koronavirového původu, aby bral ohled na ostatní a slavnosti tentokrát vynechal,“ dodává starosta.

Železnorudské slavnosti zahájí  na centrálním parkovišti u Café Charlotte v pátek v 15.45 bubenická show. Během prvního dne vystoupí například kapela Kečup, připravena je ohnivá show a bude se také hrát fotbal.  Od 17.30 změří síly FJ SRK Železná Ruda a SIGI Team.

Nedělní program začne v 10.55, nabídne například ukázku zásahu hasičů, trial show Pepy Bigase, slack show i pestrý hudební program s hvězdou večera Děda Mládek Illegal Bandem.

Návštěvníci nepřijdou ani o stánky a pouťové atrakce, lezeckou stěnu a házení sekyrou. 

FOTO: FB Železná Ruda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24