QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Železnorudsko hlásí narváno! Lidé parkovali auta všude, kde se dalo - FOTKY

31.01.2021 13:14     31.01.2021 17:50

Krásné počasí vylákalo spoustu lidí ven. Někteří volili naučné stezky, jiní třeba zase odlehlé procházky v lesích. Železná Ruda ale hlásí plná parkoviště. Podívejte se na fotografie.

parkoviště šumava8_LI
parkoviště šumavaparkoviště šumava1parkoviště šumava2parkoviště šumava5_LIparkoviště šumava6_LIparkoviště šumava7_LIparkoviště šumava10parkoviště šumava8_LIPrášily1Prášily2PrášilyPrášily3Prášily4Prášily5Prášily6Prášily7Prášily8Prášily9Prášily11Prášily10Prášily12Prášily13Prášily15Prášily14Prášily16Prášily17Prášily18Prášily19

V souvislosti s příznivým počasím využívají turisté ve větší míře návštěvy horských oblasti. "Máme informaci, ze v Železné Rudé jsou parkoviště téměř zcela obsazena. Žádáme řidiče, aby dodržovali pravidla silničního provozu a parkovali pouze na místech k tomu určených," uvedla mluvčí policie Hana Kroftová.

Tuto informaci nám potvrdila i jedna z návštěvnic. "Parkoviště byla narvaná, i nejmenší místa u silnic, kde se dá zaparkovat, byla  obsazená. Jeli jsme na Gerlovu Huť, tam se ale zaparkovat nedalo, na Hůrce to stejné. I u silnice stály auta. Našli jsme náhodou jedno místo u Prášil na Slunečné, kde akorát jeden pán odjížděl," uvedla.

Nervy se zaparkováním vozidla ale záhy vystřídalo nadšení, když člověk spatřil tu přírodu a hlavně počasí, které dnes na            Železnorudsku panovalo. Na obloze nebyl skoro ani mráček, sluníčko svítilo a běžkaři, ale i všichni ostatní turisté, si mohli užívat volný den na horách.

Tipy, kam můžete vyrazit na výlet, si můžete přečísti  v naší rubrice CESTOVÁNÍ.

Foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24