QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zima se loučí! Čekají nás nadprůměrné teploty, trvalé oteplení přinese březen

17.02.2019 10:41

Podle nové měsíční předpovědi od 18. února do 17. března se zima už skutečně loučí. Teploty budou stoupat. V příštích dnech budou nadprůměrné, březen přinese další oteplení.

První jarní den lákal ven. Na mnoha místech padly teplotní rekordy.

Zima se podle všeho pomalu a jistě loučí. Podle nové měsíční předpovědi nás čekají nadprůměrné teploty. Trvalejší oteplení přinese ovšem až začátek března.

"Období od 18. února do 17. března 2019 bude na našem území jako celek teplotně nadprůměrné. Největší odchylku od dlouhodobého průměru bude mít pravděpodobně první předpovědní týden (od 18. 2.). Následující dva týdny očekáváme o něco chladnější počasí, ale teploty by měly v průměru zůstat v intervalech normálních hodnot pro tuto roční dobu," informoval Český hydrometeorologický ústav.

Teploty by se měly v průměru v příštím týdnu udržet kolem 8 stupňů nad nulou, v noci ale budou klesat někde i pod nulu. Na začátku března už by mělo přijít oteplování trvalejší.

"Z hlediska celkového množství srážek by mělo být období průměrné až slabě podprůměrné. Ze všech předpovědních týdnů očekáváme nejméně srážek v prvním týdnu od 18. února," upozorňují meteorologové. Následně by srážek mělo přibývat až na nadprůměrnou hodnotu. Začátek března už bude z hlediska srážek opět v normálu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24