QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zloděj ukradl 50 kilo sýra a 20 kilo klobás. Teď je dopaden!

13.01.2020 19:03

Plzeňští kriminalisté dopadli pachatele, který v průběhu roku 2019 kradl na několika místech Plzně téměř vše, co mu přišlo pod ruku. Na začátku roku to byly různé pochutiny, později starý voltmetr nebo hračky do vody.

ilustrační foto_QAP foto (2)

"26letý pachatel se dopustil hned několika krádeží. První z nich spáchal v únoru 2019, kdy ze zabezpečeného prodejního stanu odcizil skoro 50 kilogramů sýra různého typu, 20 kilogramů klobás a 25 kilogramů uzeného masa," uvedla tisková mluvčí policie Michaela Raindlová.

Někdy kradl sám, jindy si s sebou bral „pomocníky". V průběhu dalších měsíců roku 2019 se mladý muž zaměřil na chaty. Vloupal se celkem do třinácti chat a bral vše, co mu přišlo pod ruku.  Třeba starý voltmetr, hustoměr, nástěnné hodiny tzv. kukačky, hrnečky i s podšálky, hračky do vody nebo alkohol. Některé věci měly pro poškozené spíše citovou hodnotu nežli finanční. Dále mladík „navštívil“ kavárnu, nehtové studio nebo restauraci. Způsobil škodu v celkové výši přes 200 tisíc korun.

Díky skvělé práci plzeňských kriminalistů se podařilo pachatele dopadnout a v případě prokázání viny mu hrozí několikaletý trest odnětí svobody.  

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24