QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Změny v plzeňské MHD od září! Nové linky, obnovení provozu...

26.08.2020 18:06

Se začátkem školního roku přicházejí také změny v plzeňské městské hromadné dopravě. Od 1. září budou obnoveny některé provozy, zavedeny nové linky. Přinášíme podrobnosti.

Pražská ulice ilustrační foto

Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) 1. září obnoví plný provoz na všech tramvajových, autobusových a trolejbusových linkách. Nově bude zavedena linka 39 do oblasti Výsluní a linka 74, která bude jezdit po trase Hradiště - Slovany. Provoz linky 58 do Zruče a Třemošné nakonec zaveden nebude. Začátek září přinese také ukončení některých výluk a dalších změn v dopravě.

Od 1. září pojedou tramvajové linky podle jízdních řádů pro plný provoz. Do plného provozu se vrací také všechny autobusové linky a trolejbusové linky 10, 12, 13, 15, 16  a 17. Nově budou zavedeny linky 39 a 74.

„Linka 39 bude v pracovních dnech v přepravních špičkách obsluhovat oblast Výsluní. Linka 74 bude zavedena v trase Hradiště – Chválenická – Slovany. V důsledku stavebních prací není možné hned se začátkem školního roku obsluhovat oblast Hradiště standardními autobusy, proto jsme zvolili variantu tří školních spojů, které budou v provozu v ranní špičce během pracovních dnů, a to pouze ve směru z Hradiště. Dopravu budeme zajišťovat minibusem a jízdné bude zdarma,“ uvádí Roman Zarzycký, 1. náměstek primátora a předseda představenstva PMDP.

Nová linka 58 do Zruče a Třemošné nakonec nevyjede z důvodu omezujících podmínek ze strany Plzeňského kraje. Linka měla vytvořit nové dopravní spojení v trase Bolevec – Třemošná – Zruč-Senec – Bílá Hora. Psali jsme zde.

Konec prázdnin přinese také ukončení výluky v Tylově ulici. Trolejbusy a autobusy linek 10, 11, 12, 15, 16, 17, 18, 35 a N7 budou navráceny do svých pravidelných tras.

Tramvaje se rozjedou i na Skvrňanské třídě do Skvrňan, kde bude obnoven provoz výlukové tramvajové linky 1/2 v trase Bolevec – Sady Pětatřicátníků – Skvrňany. Až do poloviny září totiž pokračuje uzavírka Solní ulice, která přerušila provoz linek 1 a 2. Autobusová náhradní doprava linky 2A bude opět v provozu v trase Sady Pětatřicátníků – Anglické nábřeží.

Na začátku září začne linka 56 opět zajíždět do Vochova a na lince 38 dojde v pracovních dnech a ve dnech volna k navýšení počtu spojů.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24