Znovu hrozí testování ve školách i firmách, počty nakažených stoupají

06.10.2021 19:32

Lidé denně sledují stoupající počty nakažených osob koronavirem a obávají se dalšího lockdownu. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch uvedl, že hromadné uzavírání není v plánu.

c

Ministr zdravotnictví během dnešního dne potvrdil, že vláda nepočítá se zavíráním obchodů, restaurací a služeb během následujícího období. Společně s hygieniky byl sestaven plán, který tvrdý lockdown neobsahuje. "Zavádět opatření pomocí uzavírání neplánujeme. Aktuálně jsme spustili další kampaň, kde prosíme obyvatele o to, aby se nechali naočkovat. Je žádoucí, aby bylo naočkováno alespoň 75% obyvatel. Současně je to pouze 67% z celkového počtu obyvatel," uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Vojtěch zároveň uvedl, že pokud budou stále stoupat počty nakažených, je možné, že vláda zavede testování ve školách. "Nezáleží ale jen na počtu nakažených či počtu covid pozitivních pacientů hospitalizovaných v nemocnici. Těch rozhodujících faktorů je víc," oznámil ministr zdravotnictví s tím, že testování by probíhalo stejně jako na počátku školního roku, to znamená jednou až dvakrát za týden. Je možné i opětovné zavedení testování ve firmách.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24