QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň přivítá atletické hvězdy. Sezona startuje už 1. června

30.05.2020 15:00

Projektem Českého atletického svazu Spolu na startu začne venkovní sezóna královny sportu. Zapojilo se do něj 173 oddílů napříč celou republikou! Jeden z nejprestižnějších mítinků uvidíme v pondělí Plzni.

1

Byly vybrány tři mítinky, které budou mít nejkvalitnější obsazení v podobě české atletické špičky v jednotlivých disciplínách, a to Plzeň, Kladno a Kolín. Veškeré soutěže z nich odvysílá živě Česká televize. Program na stadionu ve Skvrňanech odstartuje ve 13 hodin.

"V tyčkařském sektoru uvidíme od 14:30 českého rekordmana a čtvrtého z olympijských her v Riu de Janeiru Jana Kudličku, akademického mistra ČR Davida Holého či halového mistra ČR ve víceboji Ondřeje Kopeckého. Loňského juniorského mistra ČR na 400 metrů překážek a účastníka mistrovství světa v Dauhá Filipa Ličmana v našem modrobílém dresu uvidíme v souboji s Jakubem Veselým a Vítem Müllerem na trati 300 metrů v 16:30. Hvězdně nabitá je také startovní listina disku mužů, který začne v 17:30 a budou zde závodit plzeňská dvojčata Michal a Jakub Forejtovi, kteří vybojovali na mistrovství Evropy juniorů stříbro a bronz a dohromady už získali téměř 30 medailí na mistrovství republiky napříč všemi kategoriemi, mistr České republiky Marek Bárta a diskařská stálice Igor Gondor,“ připomíná Michal Černý z Atletického klubu Škoda Plzeň.

Kvůli pokračujícím omezením může přímo na stadionu fandit jen 150 diváků. "Určitě by si tato podívaná zasloužila větší diváckou kulisu, ale věříme, že ti, kteří dorazí, připraví našim reprezentantům krásnou kulisu i v takto skromném počtu. Vstup je zdarma, tak kdo přijde, ten dříve fandí,“ dodává Michal Černý.

FOTO: AK Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24