QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Akce "zmenšování a úpravy výměníků" v Plzni prozatím končí, aktuální FOTKY

06.07.2014 11:15

Prvním výměníkem a zatím posledním, který si Plzeňská teplárenská vzala " do parády", je výměník u Sokolovské 44 na Lochotíně. Zbouráno je dávno, teď došlo na úpravy. Podívejte se na FOTKY od našeho čtenáře!

100_1797
100_1799100_1796100_1797100_1798

Výměník u Sokolovské ulici č. 44 v Plzni na Lochotíně byl první "vlaštovkou" v projektu zmenšování a úprav starých výměníků na menší a moderní objekty. Budova v Sokolovské ulici se začala bourat koncem loňského roku (více zde), zůstala jí jen část a pak se několik týdnů nic nedělo. Teď ale podle našich čtenářů kolem budovy vyrostlo lešení a část, která zůstala, se začíná upravovat.

,,Už jsme měli strach, že to tak zůstane, protože to vypadalo ještě hůř než předtím. Na jednu stranu jsme rádi, že se budova dodělá, na druhou stranu jsme v tom vedru ani nemohli otevřít okno, kolik bylo všude prachu a hluku," popisuje čtenář Jiří, který se na výměník dívá z okna. Místo, které se zbouráním výměníku uvolnilo, hodlá první plzeňský obvod využít jako parkovací plochu.

Plzeňská teplárenská odkoupila výměníky od města Plzně už předloni a postupně se pro ně chystá najít s jednotlivými obvody jiné využití, protože jsou zbytečně velké a svým vzhledem vylepšená plzeňská sídliště doslova hyzdí.

Teď to ale vypadá, že výměník v Sokolovské byl prvním a zatím také posledním, který vylepšovacím procesem prošel. 

,,Prozatím vedení společnosti projekt přestavby výměníků pozastavilo, prioritně se věnujeme výstavbě spalovny v Chotíkově. Další výměník tedy prozatím není v plánu," potvrdila QAPu mluvčí Plzeňské teplárenské Petra Siegerová.

Výměníková stanice zajišťuje distribuci tepla pro vytápění objektů a ohřev teplé vody a jedná se o jakousi soustavu trubek a nádob.

FOTO:čtenář Jiří

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24