QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Nýrsku slavnostně otevřeli prodejnu SECONDHELP

05.09.2014 20:11

V Nýrsku byla v tomto týdnu slavnostně otevřena prodejna Secondhelp. Díky ní našli práci další čtyři zdravotně znevýhodnění lidé z Nýrska a okolí.

secondhelp

V uplynulém týdnu se v Nýrsku otevřela obecně prospěšná společnost MOŽNOSTI TU JSOU novou prodejnu SECONDHELP, která stejně jako ty v Klatovech a Plzni nabídne nejen kvalitní oblečení z druhé ruky a outletový textil, ale také pracovní uplatnění čtyřem lidem se zdravotním znevýhodněním.

"Otevřením dalšího obchodu v Nýrsku naplňujeme poslání naší o.p.s., kterým jsme se zavázali podporovat vytváření nových pracovních míst a zaměstnávat lidi se zdravotním znevýhodněním na otevřeném trhu práce, čímž také měníme pohled na jejich zaměstnávání," uvádí ředitel Možnosti tu jsou o.p.s. Roman Hajšman.

Toho doplňuje vedoucí prodejny Petra Špačková: "Po zhruba měsíci a půl příprav a tvrdé dřiny otvíráme v pořadí již čtvrtou prodejnu SECONDHELP v západních Čechách, která nyní zaměstná čtyři kolegy se zdravotním znevýhodněním z Nýrska a okolí. Pokud se ale bude prodejně dařit, předpokládáme vytvoření dalších dvou pracovních míst pro zdravotně znevýhodněné."

V současné době síť prodeje SECONDHELP v západních Čechách zaměstnává už cca 45 lidí se zdravotním znevýhodněním a může se pochlubit úspěchy jako je např. cena "Klatovský obchod roku 2013".

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24