Bleskové smažené nudle s česnekovým hovězím

04.03.2010 14:16

Udělejte si pravou asijskou specialitu. Taková večeře je nejen zdravá, ale také není příliž tučná. Obsahuje spoustu zeleniny a rýžové nudle je snadné připravit.

Ingredience:
150g rýžových tenkých nudlí (skleněné)
2 lžíce oleje
500g mletého hovězího
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce omáčky z černých fazolí
2 lžíce tmavé sojové omáčky
3 rozmačkané česneky
1 mrkev asi 120g, na tenko nakrájená
100g brokolice
80g sněhového hrášku, nebo mladého hrášku
2 lžíce tmavé sojové omáčky navíc


Příprava:
Položit nudle do mísy a zalít je horkou vodou. Nechat stát po 10min. a slít.

Rozehřát olej na pánvi, přidat maso a smažit, až je dobře hnědé. Přidat chilli, sojovku a omáčku z fazolí dále česnek, mrkev, brokolici a hrášek. Smažit za stálého míchání, až je zelenina měkká.

Přidat nudle a sojovou omáčku (navíc) a opatrně promíchat, až je vše dobře prohřáté. Ihned podávat.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Čištění klima