Citronový sirup

10.04.2010 10:05

Když se někdy vydaří a teplota vystoupá až k 15 stupňům, pak určitě přijde vhod skvělý vychlazený citrónový sirup. Ten si můžete už teď připravit a pít ho klidně až do léta.

Ingredience:

7 citrónů
2 a 1/2 l studené vody
3 a 1/2 kg krupicového cukru
100 g kyseliny citrónové


Příprava:
Citróny spaříme vřelou vodou, osušíme a nakrájíme na kolečka. Pecky vybereme a kolečka citrónů vložíme do 4 l láhve, zalijeme vodou a necháme vyluhovat 48 hodin.
Do hrnce nasypeme cukr a kyselinu citrónovou a promícháme. Přidáme vyluhované citróny i s vodou, kterou jsme však nechali překapat přes utěrku. Mícháme až se cukr rozpustí, ale nevaříme a nerezovou naběračkou sléváme do lahví. Na hrdlo láhve nalijeme trochu rumu a zavíčkujeme.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT