Jarní špenátek s nivou

07.04.2010 16:10

Udělejte si jarní špenátek s nivou, který dobře poslouží nejen jako příloha, ale také jako skvělé jídlo samo o sobě nebo s bramborem.

Ingredience:
krabička mraženého špenátu nebo listy
1 cibule
česnek dle chuti
niva
zakysaná smetana
sůl
bílý pepř
saturejka
1 lžíce olivového oleje


Příprava:
Do hrnce dáme tuk, připravíme si cibulku. Po zezlátnutí vložíme špenát, který lehce podlijeme vodou a občas promícháme, aby se nepřipálil. Po rozmražení pečlivě promícháme, přidáme česnek, sůl, nasekanou saturejku a dusíme.
Poté přihodíme nastrouhanou nivu a zakysanou smetanu. Dochutíme bílým pepřem, povaříme, aby byla směs hustá a podáváme buď jako přílohu k masu, nebo jako samostatné jídlo s vařeným bramborem.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT