Jarní šunkové závitky

19.03.2010 16:07

Připravte si na první jarní den výbornou studenou večeři. Tato verze je spíše vhodná pro děti, které potřebují kalorií více, ale pro dospělé by bylo lepší nahradit například majonézu jogurtem.

Ingredience:
8 silných plátků šunky
250 g gorgonzoly
70 g jader vlašských ořechů
60 ml čerstvé smetany - majonéza
16 salátových nebo zeleninových listů ( mangold, čekanka, špenát )
1 hlávka listového špenátu - sůl
Příprava:
Salátové listy velmi krátce povařte, slijte, nechte důkladně oschnout na dvojité papírové utěrce.
Mezitím si připravte krémovou omáčku :
rozmixujte gorgonzolu se smetanou, l lžící majonézy, vlašskými ořechy a špetkou soli. Na každý plátek šunky dejte 2 salátové listy, na ně krémovou omáčku a srolujte do trubičky. Každou trubičku překrojte šikmo na dvě. Podávejte na listovém salátu při pokojové teplotě.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT