Jehněčí hřbet s citronem a tymiánem

29.03.2010 13:04

Na Velikonoce by se k velikonoční nádivce nejlépe hodilo jehněčí. Proto jsme pro Vás připravili jeden z nejlepších receptů.

Ingredience:

Jehněčí hřbet,
6 snítek čerstvého tymiánu,
sůl,
pepř,
150 g másla,
500 g mrkve,
500 g cuket,
muškátový oříšek,
5 lžic citrónového želé,
1/4 litru hovězího vývaru,
3 lžíce pojiva do omáček,
1 citrónu,
sušená majoránka


Příprava:
Opláchneme tymián a polovinu ho nasekáme. Omyté a osušené maso potřeme solí, pepřem a nasekaným tymiánem a vložíme do vymazaného pekáče. Za stálého podlévání upečeme. Omyté cukety a mrkev nastrouháme na dlouhé nudličky a podusíme na zbylém másle. Okořeníme solí a muškátem. Trochu podlijeme vodou a dusíme asi 3 minuty. Pečeni potřeme polovinou citrónového želé a ještě 5 minut pečeme. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme hovězí vývar a pojivo do omáček, chvilku povaříme a podle chuti dosolíme a opepříme. Polovinu citrónu vyškrabeme a naplníme druhou polovinou připraveného želé a posypeme majoránkou. Maso upravíme na připravené podušené zelenině a ozdobíme tymiánem.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Čištění klima