QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jemná pórková polévka

16.03.2010 12:40

Opravdu skvělým pokrmem je pórková polévka. Ta Vás v těchto dnech nejen zahřeje, ale se sýrem, který můžete přidat Vás i zasytí. Je jemná, zdravá a plná vitamínů.

Ingredience:
1 středně velký pórek
1 mrkev
1 menší petržel
máslo + hladká mouka na jíšku
kostka bujónu
tenké nudle nebo písmenka


Příprava:
Pórek překrojíme podélně a poté krájíme na jemné nudličky. Očištěnou mrkev a petržel nastouháme na jemném struhadle a vše dáme společně vařit do cca 1,5 l vody. Mezitím si připravíme světlejší jíšku a necháme vychladnout.
Když je pórek i zelenina měkká, přidáme kostku bujónu, zahustíme jíškou a provaříme cca 20 minut. Nakonec přidáme jemné nudličky nebo písmenka a je hotovo.

Tato polévka se vyznačuje velmi jemnou zeleninovou chutí a přitom může klidně posloužit i jako dobrá večeře, pokud si k ní přikousnete opečený toast z bílého chleba jen tak na sucho nebo zapečený se sýrem.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Čištění klima