Pikantní sýrové fondue

25.02.2010 16:04

Plánujete si zamilovaný víkend ve dvou? Vylepšete ho specialitou - pikantním sýrovým fondue. Máme pro Vás skvělý recept, ale Vaší fantazii se meze nekladou.

Ingredience:

1 stroužek česneku
185ml mléka
375g uzeného čedaru
6 lžiček plohrubé mouky
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky Worcestershire omáčky
2 lžičky na jemno nastrouhaného křenu

kostky bagety, nakrájené tak, aby každá měla kůrku
uzená libová šunka nakrájená na kostky


Příprava:
Potřít vnitřek Fondue keramické nádoby rozkrojeným česnekem. Postavit nádobu na oheň, nalít do ni mléko a přivéct ho do varu.

Vložit dovnitř sýr smíchaný s moukou a na pomalém ohni zahřívat sýrovou směs za stálého míchání, až se sýr úplně rozpustí. Zamíchat dovnitř hořčici, Worcestrovou omáčku a křen.

Podávat tradičním způsobem se šunkou a bagetou.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT