14.07.2025 17:37
14.07.2025 13:08
Barevné kroje, tanec i tradice. Klatovy žily folklorem – FOTKY
14.07.2025 8:46
Plzeň zaplavily Corvetty. Podívejte se na FOTKY z mezinárodního srazu
Pikantní sýrové fondue
Plánujete si zamilovaný víkend ve dvou? Vylepšete ho specialitou - pikantním sýrovým fondue. Máme pro Vás skvělý recept, ale Vaší fantazii se meze nekladou.
Ingredience:
1 stroužek česneku
185ml mléka
375g uzeného čedaru
6 lžiček plohrubé mouky
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky Worcestershire omáčky
2 lžičky na jemno nastrouhaného křenu
kostky bagety, nakrájené tak, aby každá měla kůrku
uzená libová šunka nakrájená na kostky
Příprava:
Potřít vnitřek Fondue keramické nádoby rozkrojeným česnekem. Postavit nádobu na oheň, nalít do ni mléko a přivéct ho do varu.
Vložit dovnitř sýr smíchaný s moukou a na pomalém ohni zahřívat sýrovou směs za stálého míchání, až se sýr úplně rozpustí. Zamíchat dovnitř hořčici, Worcestrovou omáčku a křen.
Podávat tradičním způsobem se šunkou a bagetou.