13.12.2024 17:56
13.12.2024 13:24
Plzeňští strážníci pomohli muži, který pomýšlel na sebevraždu
13.12.2024 9:22
Bazén v nové nafukovací hale na Slovanech se otevírá veřejnosti - FOTKY
Pivní štrůdl s jablky
Udělejte si specialitu Plzeňského kraje a vylepšete klasický štrůdl pivním mokem. Ten dodá štrůdlu skvělou chuť, hezčí barvu a křupavou kůrku.
Ingredience:
350-400 g hladké mouky
1/4 balíčku prášku do pečiva
100 g 100% tuku
1 vejce
80 g cukru
špetka soli
200 ml 8% piva
mouka na vyválení
Na náplň:
350-400 g jablek
100 g cukru
50 g rozinek
50 g kandovaného ovoce
50 g ořechových jader
skořice
Postup:
Na vál přesejeme mouku a smícháme s práškem do pečiva. Přidáme vejce, rozmačkaný 100% tuk, pivo, špetku soli, cukr. Vše zpracujeme v tužší těsto, které necháme v chladu asi 1 hodinu odležet.
Poté je rozválíme na 3 mm silnou placku a rozpůlíme ji. Naneseme na ni směs nakrájených jablek, drcených ořechů, rozinek a kandovaného ovoce. Posypeme cukrem, smíchaným se skořicí. Pečlivě přehneme, lehce stiskneme a přeložíme na pečicí plech. Na povrchu těsto několikrát propíchneme špejlí. Vložíme do středně vyhřáté trouby a dozlatova upečeme.
Hotový závin lehce potřeme pivem a pocukrujeme.