04.10.2025 14:01
Volby skončily, začalo sčítání hlasů
Kdo usedne do sněmovny? Výsledky budou jasné ještě dnes, předpokládá se ve večerních hodinách.
04.10.2025 14:01
Kdo usedne do sněmovny? Výsledky budou jasné ještě dnes, předpokládá se ve večerních hodinách.
03.10.2025 16:34 04.10.2025 9:37
04.10.2025 9:27
Přinášíme fotky ze zápasu
K Velikonocům stejně jako beránek a mazanec patří jidáše. Tradiční jidáše jsou opravdu výborné a podávají se čerstvé a potřené medem.
Ingredience:
500 g polohrubé mouky,
100 g másla,
1/4 litru mléka,
50 droždí,
moučkový cukr,
1 vanilkový cukr,
2 žloutky,
strouhaná kůra,
trocha soli,
50 g sekaných loupaných mandlí na posypání,
1 bílek na potření těsta
Příprava:
Droždí promícháme se lžící cukru, přidáme trochu mléka a mouky. Kvásek necháme vzejít na teplém místě. Do mísy dáme ostatní přísady, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme pružné těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem. Vykynuté těsto rozválíme na vále posypaném moukou a skleničkou vypichujeme kolečka. Přendáme na plech, ještě chvíli necháme kynout. Rádýlkem uděláme rýhy, potřeme rozšlehaným bílkem s troškou mléka a posypeme mandlemi. V předehřáté troubě upečeme dorůžova. Jidáše se tradičně podávají čerstvé a s medem.