08.12.2025 14:21
Novoroční ohňostroj na plzeňském náměstí nebude. Nahradí ho videomapping
Plzeňané letos přivítají nový rok bez tradičního ohňostroje.
08.12.2025 14:21
Plzeňané letos přivítají nový rok bez tradičního ohňostroje.
08.12.2025 10:00
Stačí odpovědět na jednoduchou soutěžní otázku a můžete být mezi výherci!
07.12.2025 19:05
Milujete italskou kuchyni? Pak pro Vás máme výborný recept na Penne Rigate s houbami na slanině, ovoněné rozmarýnem. Dobrou chuť!
Ingredience:
200 g penne rigate
200 g hub nakrájených na větší kousky
150 g originál anglické slaniny
zelená část pórku na jemné proužky nakrájená o délce 3 cm v počtu cca 40 kusů
1 snítka čerstvého rozmarýnu
lahůdková paprika
50 g černých oliv bez pecek pokrájených na kolečka
feferonová pasta
panenský olivového olej
sůl
hoblinky parmezánu
Příprava:
Nejdříve si dáme vařit těstoviny dle návodu.
Do velké pánve dáme anglickou slaninu pokrájenou na proužky, po chvilce přidáme houby. Okořeníme rozmarýnem (půl snítky), lahůdkovou paprikou a lehce můžeme osolit (dle slanosti slaniny). Na závěr přidáme na kolečka nakrájené černé olivy a proužky pórku. Hotovou houbovou směs odložíme do tepla..
V malé třecí porcelánové misce pečlivě utřeme druhou polovinu snítky rozmarýnu, přidáme olivový olej, feferonovou pastu a můžeme lehce osolit. Přendáme do malého kastrůlku a necháme zahřát.
Těstoviny smícháme s olejem a servírujeme na talíř. Poté přidáme houby se slaninou a nakonec posypeme parmazánem.