08.12.2025 14:21
Novoroční ohňostroj na plzeňském náměstí nebude. Nahradí ho videomapping
Plzeňané letos přivítají nový rok bez tradičního ohňostroje.
08.12.2025 14:21
Plzeňané letos přivítají nový rok bez tradičního ohňostroje.
08.12.2025 10:00
Stačí odpovědět na jednoduchou soutěžní otázku a můžete být mezi výherci!
07.12.2025 19:05
Vyzkoušejte úžasný a jednoduchý recept na opravdu skvělý dezert ke kafi - nepečenou kokosovou roládu.
Ingredience:
Tmavá hmota:
300g tmavých máslových sušenek,
300g moučkového cukru,
60g kakaa,
rum
Světlá hmota:
180g jemně mletého kokosu,
180g másla,
120g moučkového cukru
Příprava:
Tmavá hmota:
Tmavé máslové sušenky rozválíme válečkem a přesijeme přes jemné síto. Přidáme prosátý moučkový cukr, kakao a po částech rum tak, aby vznikla vláčná hmota. Pozor na přelití rumem. Vypracovanou hmotu rozdělíme na 3 stejné díly.
Světlá hmota:
Smícháním másla, moučkového cukru a kokosu připravíme světlou hmotu, kterou rozdělíme na 3 stejné díly. Za pomocí igelitových sáčků vyválíme z tmavé hmoty 3 stejnoměrně vysoké pláty. Po vyválení igelitové sáčky rozřízneme, odklopíme a každý plát tmavého těsta potřeme jednou třetinou světlé hmoty Za pomoci rozříznutého igelitového sáčku stočíme roládu a kraje tmavé a světlé hmoty spojíme.
Hotové rolády zabalíme do igelitu a uložíme do ledničky. Dostatečně ztuhlé rolády krájíme na 5mm silné plátky.