26.12.2025 8:32
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY
25.12.2025 18:59
Vánoční tramvaj jezdí i mezi svátky. Plzeňská „Vánočka“ navíc bojuje v anketě
25.12.2025 13:52
Tragédie v obci u Úněšova: mladík se vážně zranil a zemřel
Recept na zelné placky
08.03.2010 13:51
Kysané zelí je prý nejlepší způsob pro detoxikaci střev. A zelné placky jsou zase výborné nejen jako příloha, ale také jen tak na chuť.
Ingredience:
2 velké cibule
1 sáček kysaného zelí
6-8 lžic hladké mouky
2 vejce
1 lžička drceného kmínu
pepř, sůl
slunečnicový olej
Příprava:
Cibule nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji do zlatova. Zelí slijeme, dáme do mísy, přidáme osmaženou cibulku, celá vejce, koření a postupně přidáváme mouku. Správná konzistence je, když kousek hmoty lehce sklouzne z ruky, stejně jako bramborákové těsto.
Rozpálíme olej a na něm z obou stran pečeme placky. Smažíme dozlatova.
První placku ochutnáme, pak případně těsto dokořeníme.