26.09.2025 11:10
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY
26.09.2025 10:20
Zásah složek IZS v Plané. Muž se přiotrávil ve sklepě rodinného domu
24.09.2025 17:35
Provoz u Makra v Plzni bude obnoven. POZOR na změny linek MHD
Recept na zelné placky
08.03.2010 13:51
Kysané zelí je prý nejlepší způsob pro detoxikaci střev. A zelné placky jsou zase výborné nejen jako příloha, ale také jen tak na chuť.
Ingredience:
2 velké cibule
1 sáček kysaného zelí
6-8 lžic hladké mouky
2 vejce
1 lžička drceného kmínu
pepř, sůl
slunečnicový olej
Příprava:
Cibule nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji do zlatova. Zelí slijeme, dáme do mísy, přidáme osmaženou cibulku, celá vejce, koření a postupně přidáváme mouku. Správná konzistence je, když kousek hmoty lehce sklouzne z ruky, stejně jako bramborákové těsto.
Rozpálíme olej a na něm z obou stran pečeme placky. Smažíme dozlatova.
První placku ochutnáme, pak případně těsto dokořeníme.