Recept na zelné placky

08.03.2010 13:51

Kysané zelí je prý nejlepší způsob pro detoxikaci střev. A zelné placky jsou zase výborné nejen jako příloha, ale také jen tak na chuť.

Ingredience:
2 velké cibule
1 sáček kysaného zelí
6-8 lžic hladké mouky
2 vejce
1 lžička drceného kmínu
pepř, sůl
slunečnicový olej
Příprava:
Cibule nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji do zlatova. Zelí slijeme, dáme do mísy, přidáme osmaženou cibulku, celá vejce, koření a postupně přidáváme mouku. Správná konzistence je, když kousek hmoty lehce sklouzne z ruky, stejně jako bramborákové těsto.

Rozpálíme olej a na něm z obou stran pečeme placky. Smažíme dozlatova.
První placku ochutnáme, pak případně těsto dokořeníme.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT