12.11.2025 10:19
11.11.2025 14:42
Podzimní sbírka potravin přinesla v Plzeňském kraji rekordní pomoc
11.11.2025 12:15
Svatý Martin dorazil na náměstí Republiky. Plzeňané ho přivítali s nadšením - FOTKY
QAP byl u toho, podívejte se na FOTKY!
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp je nejen zdravou, ale i chutnou pochoutkou pro děti. Obsahuje totiž mléko, které je nezbytné pro růst kostí a také ovoce plné vitamínů.
Ingredience:
200 g rýže,
1 l mléka,
250 g měkkého tvarohu,
2-3 PL pískového cukru,
citrónová šťáva,
špetka soli,
ovocná šťáva na přelití.
Příprava:
Propláchnutou rýži vsypeme do vroucího mléka, osolíme a na mírném ohni za stálého míchání uvaříme doměkka. Měkký tvaroh utřeme se žloutkem a cukrem do pěny, vmícháme vychladlou rýžovou kaši, zakapeme citronovou šťávou a nakonec zlehčíme pevně ušlehaným sněhem z bílu. Do tukem vymazané a moukou nebo kokosem vysypané formy rozetřeme rýžovou kaši a nákyp vložíme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova. Porce nákypu pokapeme ovocnou šťávou a nazdobí ovocem.
