14.07.2025 17:37
14.07.2025 13:08
Barevné kroje, tanec i tradice. Klatovy žily folklorem – FOTKY
14.07.2025 8:46
Plzeň zaplavily Corvetty. Podívejte se na FOTKY z mezinárodního srazu
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp je nejen zdravou, ale i chutnou pochoutkou pro děti. Obsahuje totiž mléko, které je nezbytné pro růst kostí a také ovoce plné vitamínů.
Ingredience:
200 g rýže,
1 l mléka,
250 g měkkého tvarohu,
2-3 PL pískového cukru,
citrónová šťáva,
špetka soli,
ovocná šťáva na přelití.
Příprava:
Propláchnutou rýži vsypeme do vroucího mléka, osolíme a na mírném ohni za stálého míchání uvaříme doměkka. Měkký tvaroh utřeme se žloutkem a cukrem do pěny, vmícháme vychladlou rýžovou kaši, zakapeme citronovou šťávou a nakonec zlehčíme pevně ušlehaným sněhem z bílu. Do tukem vymazané a moukou nebo kokosem vysypané formy rozetřeme rýžovou kaši a nákyp vložíme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova. Porce nákypu pokapeme ovocnou šťávou a nazdobí ovocem.