19.07.2025 14:33
V ulici Prvomájová v plzeňských Křimicích došlo k vážné nehodě. Silnice je uzavřena
Osobní auto se střetlo s motorkou, na místě probíhají záchranné a vyprošťovací práce
19.07.2025 14:33
Osobní auto se střetlo s motorkou, na místě probíhají záchranné a vyprošťovací práce
18.07.2025 21:34
18.07.2025 15:43 18.07.2025 17:06
Uvařte si výbornou italskou specialitu. Široké nudle tagliatele, parmazán, parmská šunka- to vše se postará nejen o Vaše chuťové pohárky, ale také o dobrou náladu.
Ingredience:
400 g širokých nudlí (tagliatelle),
sůl,
po 100 g parmské a vařené šunky v celku,
80 g másla,
125 ml smetany,
100 g mletého parmazánu,
špetka muškátového oříšku,
pepř,
1 lžíce sekané petrželky,
1 lžíce krájené pažitky
Příprava:
1. Nudle uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat, udržujeme v teple.
2. Oba druhy šunky pokrájíme na kostičky a opečeme na rozehřátém másle. Přilijeme smetanu, vmícháme polovinu parmazánu a okořeníme strouhaným muškátem. Asi 10 min. vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme pepřem, popř. přisolíme.
3. Omáčku důkladně promícháme s těstovinami. Nudle rozdělíme na předehřáté talíře a posypeme zbytkem parmazánu a posekanými bylinkami.