Vdolky jako od babičky!

17.03.2010 14:20

Máte najednou chuť na výborné měkkoučké vdolečky jako od babičky? S tvarohem, smetanou a povidly? Tak si najděte nějaký ten čas navíc a upečte si tuto výbornou pochoutku. Vždyť kdo by neodolal.

Ingredience:
500 g hladké mouky,
3 g droždí,
špetka cukru,
1 větší vařený strouhaný brambor,
sůl,
mléka.


Příprava:
Do mísy dáme hladkou mouku, uděláme důlek, do důlku vložíme droždí, špetku cukru a trochu vlahého mléka a promícháme s moukou.

Po vykynutí droždí přidáme strouhaný brambor, osolíme, přidáme po částech vlahé mléko a vypracujeme těsto, které nesmí být tuhé, ale pěkně kypré. Přikryté útěrkou necháme na teplém místě vykynout.

Po vykynutí ukrajujeme těsto a tvoříme bochánky, které necháme odpočinout a vytvarujeme do tvaru vdolků.

Opět necháme až 20 min odpočinout a pečeme.
Pečené vdolky mažeme švestkovými nebo hruškovými povidly, sypeme tvrdým tvarohem, strouhaným perníkem a končíme skvělou smetanou.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Čištění klima