19.07.2025 14:33
V ulici Prvomájová v plzeňských Křimicích došlo k vážné nehodě. Silnice je uzavřena
Osobní auto se střetlo s motorkou, na místě probíhají záchranné a vyprošťovací práce
19.07.2025 14:33
Osobní auto se střetlo s motorkou, na místě probíhají záchranné a vyprošťovací práce
18.07.2025 21:34
18.07.2025 15:43 18.07.2025 17:06
Máte najednou chuť na výborné měkkoučké vdolečky jako od babičky? S tvarohem, smetanou a povidly? Tak si najděte nějaký ten čas navíc a upečte si tuto výbornou pochoutku. Vždyť kdo by neodolal.
Ingredience:
500 g hladké mouky,
3 g droždí,
špetka cukru,
1 větší vařený strouhaný brambor,
sůl,
mléka.
Příprava:
Do mísy dáme hladkou mouku, uděláme důlek, do důlku vložíme droždí, špetku cukru a trochu vlahého mléka a promícháme s moukou.
Po vykynutí droždí přidáme strouhaný brambor, osolíme, přidáme po částech vlahé mléko a vypracujeme těsto, které nesmí být tuhé, ale pěkně kypré. Přikryté útěrkou necháme na teplém místě vykynout.
Po vykynutí ukrajujeme těsto a tvoříme bochánky, které necháme odpočinout a vytvarujeme do tvaru vdolků.
Opět necháme až 20 min odpočinout a pečeme.
Pečené vdolky mažeme švestkovými nebo hruškovými povidly, sypeme tvrdým tvarohem, strouhaným perníkem a končíme skvělou smetanou.