18.10.2025 10:38 18.10.2025 14:09
17.10.2025 14:12 17.10.2025 14:34
Policejní manévry u pomníku Díky, Ameriko v Plzni. Byl nalezen podezřelý předmět
17.10.2025 13:45
Hledáte smysluplné studium s důrazem na praxi? VOŠ Plzeň je správná volba
Vdolky jako od babičky!
Máte najednou chuť na výborné měkkoučké vdolečky jako od babičky? S tvarohem, smetanou a povidly? Tak si najděte nějaký ten čas navíc a upečte si tuto výbornou pochoutku. Vždyť kdo by neodolal.
Ingredience:
500 g hladké mouky,
3 g droždí,
špetka cukru,
1 větší vařený strouhaný brambor,
sůl,
mléka.
Příprava:
Do mísy dáme hladkou mouku, uděláme důlek, do důlku vložíme droždí, špetku cukru a trochu vlahého mléka a promícháme s moukou.
Po vykynutí droždí přidáme strouhaný brambor, osolíme, přidáme po částech vlahé mléko a vypracujeme těsto, které nesmí být tuhé, ale pěkně kypré. Přikryté útěrkou necháme na teplém místě vykynout.
Po vykynutí ukrajujeme těsto a tvoříme bochánky, které necháme odpočinout a vytvarujeme do tvaru vdolků.
Opět necháme až 20 min odpočinout a pečeme.
Pečené vdolky mažeme švestkovými nebo hruškovými povidly, sypeme tvrdým tvarohem, strouhaným perníkem a končíme skvělou smetanou.