13.12.2024 17:56
13.12.2024 13:24
Plzeňští strážníci pomohli muži, který pomýšlel na sebevraždu
13.12.2024 9:22
Bazén v nové nafukovací hale na Slovanech se otevírá veřejnosti - FOTKY
Velikonoční skopová roláda s klobásou
Opravdu pochutnat si můžete na skvělé velikonoční roládě s klobásou, která bude opravdovou specialitou na vašem svátečním stole.
Ingredience:
750 g skopového plecka bez kosti,
200 g klobásy,
40 g anglické slaniny,
5 stroužků česneku,
sekaná pažitka a petrželová nať,
2 velké cibule,
mletý pepř,
trochu šafránu,
římský kmín,
malinko tymiánu,
sůl,
vývar z kostí,
sádlo na vymaštění pekáče.
Příprava:
Z plecka upravíme tenký a široký plát, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nadrobno pokrájenou cibulí a římským kmínem. Posypeme pažitkovou a petrželovou natí a na kolečka nakrájenou klobásou. Zakryjeme tenkými plátky anglické slaniny. Zavineme a roládu svážeme potravinářským motouzem.
Vložíme do vymaštěného pekáče sádlem, roládu potřeme česnekem jemně utřeným se solí, posypeme malinkato tymiánem a šafránem. Podlijeme vývarem z kostí a ve vyhřáté troubě upečeme z počátku pod pokličkou za občasného přelévání šťávou a podlévání vývarem.