25.07.2025 12:35
25.07.2025 12:10
Dopravní nehoda auta a motocyklu v Plzni. Na místě je jeden zraněný
25.07.2025 9:36
Zajíc, srnec, slepice i kachňata. Strážníci v Plzni měli plné ruce práce se zvířaty
Nezvyklé zásahy čekaly v posledních dnech na plzeňské strážníky. Místo běžné hlídkové činnosti často zachraňovali zvířata v nesnázích. Podívejte se na VIDEA.
Vše o žitném chlebu!
Kysaný žitný chléb redukuje váhu, oživuje trávení a uvolňuje zácpu. Umí také pročistit tělo od škodlivin, zvyšuje odolnost a zlepšuje kondici.
Žitný kysaný chléb čistí střevní stěny a zlepšuje jejich schopnost přijímat i vylučovat škodliviny. Vysoký obsah vlhké vlákniny zajišťuje dostatečnou vlhkost trávené hmoty v tlustém střevu a tak odstraňuje zácpu. Vláknina váže škodlivé látky a odvádí je z těla. Také usnadňuje trávení malého množství žitného lepku sekalinu, který zbyl v chlebu po vykysání. Sekalin je mnohem méně škodlivý než pšeničný lepek. Žito na rozdíl od pšenice nepřispívá k tvorbě tuku a omezuje sklon k přejídání. Působí i proti zahlenění, zánětům a zvyšuje odolnost a vitalitu.
Recept na žitno-pšeničný chléb
Ingredience:
350 ml kefíru nebo podmáslí
200 ml vody
300 g žitné mouky chlebové (nebo 200 g chlebové a 100 g celozrnné)
300 g pšeničné mouky chlebové (nebo 200 g chlebové a 100 g celozrnné)
sůl
instantní droždí
chlebové koření (1díl koriandru, 1 díl fenyklu a 2 díly kmínu)
kyselina ascorbová (vitamin C)
lněné semínko
Příprava:
Suroviny vložíme do domácí pekárny v uvedeném pořadí a pečeme na základní program.