Lečo tak trochu jinak! Zkuste ho na maďarský způsob s cuketou

11.08.2018 12:21

Zeleninové lečo k létu neodmyslitelně patří. Lehké prázdninové jídlo si můžete vychutnat i na maďarský způsob a s cuketou, kterých je momentálně všude dost...

lečo

Na přípravu budete potřebovat (množství dle potřeby):

pevná rajčata (ne přezrálá)
cuketa
světlé papriky
cibule
česnek
klobása nebo jiná uzenina
vejce
sladká mletá paprika
špetka uzené mleté papriky
čerstvě mletý pepř
petrželka
olej a kousek másla
sůl
bylinka (saturejka, oregáno, bazalka nebo třeba majoránka - jen tak trochu ovonět a lečo to zase ozvláštní)

Postup přípravy receptu:

Cibuli nakrájejte na kostičky, klobásu na půlkolečka a společně orestujte na pánvi s olejem. Papriky nakrájejte na proužky, cuketu na kousky stejně velké jako papriky. Rajčata můžete oloupat, pokud vám v leču vadí slupky, já je nechávám. Drobná cherry nakrájejte jen napůl, větší na měsíčky.

Nejprve k základu přidejte cuketu s paprikami, osolte a malinko podlijte vodou, rychleji vám zelenina změkne. Nechte vodu při vyšší teplotě vydusit. Posypte mletými paprikami a přidejte polovinu rajčat. Já rajčata přidávám takto postupně, první várka pustí šťávu, ve které se všechno dusí a druhá dodá lepší konzistenci, když jsou jen lehce změklá. Přidejte i posekaný česnek, dosolte a opepřete. Nechte dusit, dokud není cuketa naskus.

Posekejte bylinky, petrželky více, další bylinku jen trochu.

Na kousku másla umíchejte vajíčka.

Do pánve vložte zbytek rajčat a nechte už jen chvilku provařit. Nakonec vmíchejte hotová vajíčka, bylinky a dochuťte.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT