15.12.2024 10:32
15.12.2024 8:29
V Plzni vznikl nový prostor, kde najdou útočistě děti a mladí lidé v náročné životní situaci - FOTKY
14.12.2024 17:34
Z loupežného přepadení pošty v Tlučné byl obviněn pětapadesátiletý muž
Luxusní vánoční cukroví! Pařížské rohlíčky budou hitem vánočního mlsání
Advent začíná a už je čas myslet na pečení cukroví. Pařížské rohlíčky jsou luxusní záležitostí a jejich příprava vůbec nemusí být složitá. Vyzkoušejte tip od foodblogerky!
Na přípravu budete potřebovat:
2 větší vejce
250g cukru moučka
300g mletých vlašských ořechů
Krém:
1 smetana na šlehání
1 tabulka čokolády na vaření
1 máslo
2PL cukru moučka ( nebo podle chuti )
Postup přípravy receptu:
Cukr s vejci vyšlehejte do pěny a pak přimíchejte vlašské ořechy. Na plech vyložený pečícím papírem stříkejte pomocí cukrářského sáčku zatočené nebo rovné rohlíčky, jak chcete. Pečou nebo spíš suší se při 120°C cca 45 minut. Měly by jít dobře a zlehka odloupnout z papíru. Můžete je po vychladnutí uchovat v krabici a dozdobit později. Rohlíčky budou tvrdé, ale jakmile je nazdobíte krémem, do druhého dne změknou.
Na krém svařte smetanu s čokoládou, dobře rozmíchejte, nechte vychladnout a přes noc v lednici. Druhý den nechte povolit při pokojové teplotě a vmíchejte měkké máslo.
Zdobičkou nastříkejte krém na rohlíčky a vložte je do lednice ztuhnout. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s kouskem másla a rohlíčky v ní rychle namočte a nechte ztuhnout. Když bude krém dobře vychlazený, čokoláda rychle ztuhne. Uchovávejte opět v chladu, ne v lednici, třeba venku za oknem.
Upečené je můžete mít delší dobu před Vánoci, ale nazdobte je maximálně týden před podáváním a udržujte je v chladu, aby krém nepovolil. Na stůl je dávejte z chladu raději postupně.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V Kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.