14.06.2024 15:00
14.06.2024 8:55 14.06.2024 12:28
Zásah složek IZS v Klatovech: Jeden mrtvý, několik zraněných a pátrání po vozidle s posádkou
14.06.2024 10:00
Pátrání: Pachatel nejprve nasedl na spřáhlo vlaku, poté se procházel na trati
Zvěřinové hody v pohodlí domova. Vyzkoušejte kančí medailonky s liškami
Sezóna zvěřinových hodů běží naplno. Vychutnat si je můžete i v pohodlí domova. Zkuste kančí medailonky na liškách podle tipu od foodblogerky!
![4 4](/project/qap/cache/domain1/images/222020/222020-637094161652375138-745x496-cwhdevcenterhcenterbgffffff.jpeg)
Na přípravu budete potřebovat:
vykostěný a odblaněný váleček z kančího hřbetu
hrst lišek
3 snítky tymiánu
1 - 2 KL červeného pepře ( kdo nemá rád v jídle celý, může ho rozdrtit v hmoždíři )
100 ml vývaru
100 ml smetany
sůl a pepř
olej
Postup přípravy receptu:
Maso nakrájíme na plátky cca 1,5cm široké, osolíme a opepříme. Na pánvi s olejem je opečeme z obou stran, trvá to cca 2 minutky z každé strany. Můžeme i méně, pokud chceme, aby byli uvnitř růžové. Maso vyjmeme a udržujeme je teplé. Do pánve vlijeme trochu vývaru a necháme ze dna pánve "odmočit" opečené kousíčky. Promícháme a přihodíme lišky, podle velikosti překrájené nebo celé a tymián s červeným pepřem.
Vývar přiléváme po troškách, necháme ho vždy skoro odpařit a lišky asi 10 minut restujeme a dusíme. Osolíme je a přilijeme smetanu. Necháme zredukovat na požadovanou hustotu omáčky.
Dochutíme. Pokud chcete, můžete maso přidat na konec do omáčky prohřát.
Foto a recept: V kuchyni vždy otevřeno, https://inkitchenopen.blogspot.com / Andrea Motlíková