QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Barbora Strýcová je ve třetím kole Australian Open

21.01.2016 10:39

Po náročném boji s Američankou Kingovou postoupila plzeňská tenistka Barbora Strýcová do třetího kola Australian Open. V něm ji čeká Španělka Mugurazaová.

foto QAP.CZ tenisový kurt

Plzeňská tenistka Barbora Strýcová nastoupila na kurt jako první z českých tenistů v pátečním programu Australian Open. Hned první duel tak pro české národní barvy dopadl na výbornou. Strýcová nicméně odehrála s Američankou vyrovnanou partii.

Hned úvodní duel pátečního programu, ve kterém figurují české barvy na Australian Open, byl úspěšný. Plzeňská hrářka Barbora Strýcová nastoupila k duelu s Američnakovou Kingovou se zhruba půlhodinovým zpožděním. S "jízdním řádem" Asutralian Open totiž lehce zacvičilo počasí.

Hned úvodní set zápasu pak potvrdil, že Strýcová má proti sobě adekvátní soupeřku. Po hodině hry nicméně z prvního dějství odcházela vítězně právě česká tenistka. I když druhý set zpočátku vypadal na mnohem rychlejší průběh, nakonec musela Strýcová opět dost zabojovat. Na úvod sice rychle vedla 4:1, Američanka nicméně vyrovnala. Strýcové se ale podařilo hru zvrátit opět na svoji stranu a po vyrovnaném boji tak slavila vítězství 7:6, 6:4.

Stejně jako v loňském roce si Strýcová tedy zahraje i třetí kolo. V něm se utká s třetí nasazenou Španělkou Muguruzaovou.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24