QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bazén na Slovanech se uzavře, na Plzeňské sprinty přijedou plavci z 16 států

12.10.2022 17:44

Od čtvtečního poledne bude uzavřený bazén v Plzni na Slovanech. Důvodem jsou prestižní plavecké závody Plzeňské sprinty, kam se sjede na 800 plavců z celkem 16 států. Plavecký mítink slibuje i zvučná plavecká jména.

CG0A3655

"Vážení návštěvníci Plaveckého areálu města Plzně - bazénu Slovany, z důvodu konání plaveckých závodů Plzeňské sprinty 2022, kterých se bude účastnit z 16 států celkem 800 plavců, bude plavecký ateál pro veřejnost od čtvrtka 13.10. 12 hodin do neděle 16.12 včetně uzavřen," informuje vedení slovanského bazénu s tím, že sauna bude pro veřejnost otevřená.

Ve čtvrtek 13. října už proběhnou na bazénu tréninky týmů. V pátek závody Plzeňské sprinty 2022 začnou v 9 hodin a probíhat budou až do neděle 16. října.

Jedná se o první podzimní závody Českého poháru Arena Cupu, plave se na krátkém bazénu. Do Plzně přijedou nejlepší české plavkyně. Barbora Seemanová v Plzni bude mít premiéru pod novým trenérem. Její trenérku Petru Škábovou nahradil Švýcar Luka Gabrilo.

Na Slovanech se předvede i znakařka Simona Kubová nebo domácí závodnice Kristýna Horská.

Startovat v Plzni bude Švéd Erik Persson, Rumun Robert Glinta nebo Maďar Szebasztián Szabó a také čeští plavci Jan Čejka, Tomáš  Franta atd.

Finále jednotlivých disciplín budou na programu vždy v pátek a v sobotu v 16:30, v neděli o hodinu dříve.

foto: QAP ilustrační

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24