QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Česká atletická špička míří do Plzně, přijede i královna oštěpu Bára Špotáková

31.05.2021 13:09

Česká atletická špička přijede do Plzně, a to na atletický stadion v plzeňských Skvrňanech. Konat se bude atletický mítink Atleti spolu. Účast už potvrdila patronka projektu Barbora Špotáková.

atleti

Ve středu 2. června se v Plzni představí nejlepší atleti z České republiky. Na loňský úspěšný svazový projekt Spolu na startu, do kterého se zapojilo přes 170 klubů napříč republikou, navazuje Český atletický svaz obdobným projektem Atleti spolu. Hlavní atletický mítink, na kterém se vedle plzeňských hvězd představí řada českých reprezentantů, se bude konat v Plzni na Atletickém stadionu města Plzně.

Patronkou letošního projektu je světová rekordmanka a dvojnásobná olympijská vítězka v hodu oštěpem Barbora Špotáková. Do Plzně přijede i druhý patron, nejlepší český čtvrtkař Pavel Maslák, který se pyšní mimo jiné čtyřmi tituly mistra světa právě na 400 m.

"Na startu nebude chybět ani dálkař Roman Juška nebo kompletní česká elita ve skoku o tyči. Z plzeňských atletů se diváci mohou těšit na mistryni republiky v hodu kladivem a účastnici Olympijských her v Pekingu 2008 Lenku Valešovou. Dále na čtvrtkařku Petržilkovou, Schejbalovou, Adámka, dvojčata Forejtovi a další," uvedl Michal Černý z AK Škoda.

Mítink bude sice bez diváků, milovníci královny sportu o podívanou nepřijdou. Živý moderovaný přenos bude od 11 do 17 hodin na facebookovém profilu AK ŠKODA Plzeň a od 17 hodin bude veškeré dění živě vysílat ČT sport.

 

foto Iva Roháčková, zdroj: AK Škoda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24