QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

České tenistky postoupily do finále Fed Cupu, Italky zdolaly 4:0!

20.04.2014 13:38     20.04.2014 16:36

České tenistky postoupily potřetí za čtyři roky do finále Fed Cupu. Třetím bodem rozhodla jednička Petra Kvitová, která zdolala Italku Vinciovou. Čtvrtý bod přidaly v deblu Koukalová s Hlaváčkovou.

České tenistky se radují z postupu do finále Fed Cupu! To se jim podařilo už potřetí za poslední čtyři roky, ovšem výhra je o to cenější, že Češky porazily obhájkyně titulu - Italky. O vítězství Pálova výběru rozhodla Petra Kvitová. Úspěšné tažení zpečetily ve čtyřhře Koukalová s Hlaváčkovou. Finále sehrají Češky doma proti Německu 8. a 9. listopadu.

České tenistky vstupovaly do druhého hracího dne za příznivého stavu 2:0. Třetí zápas skvěle zvládla jednička týmu Petra Kvitová, která zdolala Italku Robertu Vinciovou 6:3, 7:5 a přidala třetí, vítězný bod.

V závěrečné čtyřhře získaly čtvrtý bod deblistky Hlaváčková s Koukalovou. Za rozhodnutého stavu završily parádní výkon českých tenistek Klára Koukalová spolu s plzeňskou rodačkou Andreou Hlaváčkovou. Český deblový pár si poradil s dvojicí Camila Giorgiová, Karin Knappová 6:2, 5:7 a 11:9, rozhodlo se tedy v supertiebreaku.

České tenistky porazily v semifinále Fed Cupu Itálii 4:0. Závěrečná dvouhra se nehrála. Na finále si české hráčky počkají až do listopadu. Hrát budou v domácím prostředí 8. a 9. listopadu proti Německu, ale zatím není jasné, jestli se bude hrát finálové klání v Praze nebo v Ostravě.

FOTO:www.fedcup.com

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24