QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Čeští biatlonisté potvrdili skvělou formu, ve smíšené štafetě vybojovali stříbro!

19.02.2014 16:41     19.02.2014 18:50

Tentokrát české kvarteto ve složení Vítková-Soukalová-Soukup-Moravec vybojovali cenný kov ve smíšené štafetě, nestačili jen na suverénní Nory.

soči_czech team

Medailové žně českých biatlonistů pokračují, tentokrát přidali do sbírky stříbro a radují se v Soči už z páté medaile! České kvarteto ve složení Vítková-Soukalová-Soukup-Moravec vybojovalo další cenný kov ve smíšené štafetě, naši nestačili jen na suverénní Nory.

Úspěchy českých sportovců na olympijských hrách v Soči pokračují...

Středa přinesla nejen zlato pro Martinu Sáblíkovou (více zde), ale také stříbro pro český biatlon. Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Jaroslav Soukup a Ondřej Moravec dojeli ve smíšené štafetě na vynikajícím druhém místě. Češi nestačili jen na suverénní Nory ve složení Tora Bergerová, Tiril Eckhoffová, Ole Einar Björndalen a Emil Hegle Svendsen, třetí byli Italové.

Závod rozbíhala Veronika Vítková, která hned v úvodní střelbě vystřílela nulu a stadión opouštěla jako první. Na stojce musela jednou dobíjet, přesto Gabriele Soukalové předávala jako třetí s odstupem šesti sekund. Stříbrná "Gábina" vedoucí Norku dojela a na střelnici dorazila jako první. Jenže tři rány padly vedle, musela dobíjet a na trať vyrážela s odstupem 22 sekund na první místo. Díky běžecké formě na střelbu vstoje přijela už jen s nepatrnou ztrátou a po pěti přesných ranách odjížděla druhá a Jaroslavu Soukupovi předávala dokonce na prvním místě.  I Soukup musel dobíjet a legendární Nor Björndalen měl už 15 sekund náskok. Jednu chybu udělal Jaroslav Soukup také na stojce a na předávku přijížděl se ztrátou 43 sekund na Nora. Finišman Moravec odstřílel vleže čistě a mírně ubral z náskoku vedoucího Svendsena. Na poslední položce Nor mířil přesně a zlato měl v kapse. Moravec jednou dobíjel a střelnici opouštěl s náskokem dvaceti sekund na Itala Hofera.

Nor Björndalen vybojoval už třináctou medaili ze ZOH a stal se nejúspěšnějším účastníkem zimních her v historii!

Čeští biatlonisté mají v Soči už pátou medaili! Moravec bral stříbro ze stíhačky a bronz ze závodu s hromadným startem, Soukalová byla stříbrná v závodu s hromadným startem a Soukup získal bronz ve sprintu. Česká výprava navíc už překonala rekord z Vancouveru, odkud naši olympionici přivezli dvě zlaté a 4x bronz. V Soči mají Češi už dvě zlaté, čtyři stříbrné a dvě bronzové.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24