První obvod chystá novinku v dopravě. Řidiči odbočí z Vinic do Kotíkovské ulice

17.02.2020 13:50

Kromě nové odbočky z ulice Na Chmelnicích do Kotíkovské ulice se motoristé v prvním plzeňském obvodu ještě letos dočkají další upravené části Zručské cesty.

5

Stavbaři letos obsadí další úsek Zručské cesty na Bílé Hoře od ulice Nad řekou po ulici 28. října. Ulice tak bude bezpečnější pro řidiče i chodce, navíc zde přibydou parkovací místa.

"Loni jsme dokončili první etapu, letos přijde na řadu druhá etapa. Novou komunikaci doplní zelené plochy a chodník po jedné straně. I v této etapě se počítá s asfaltovým povrchem vozovky a zvýšenou plochou křižovatky ze zámkové betonové dlažby,“ sděluje starostka prvního plzeňského obvodu Helena Řežábová.

V plánu je také novinka v podobě levého odbočení ze sídliště Vinice do Kotíkovské ulice. "Ze stávající čtyřproudé vozovky lze nyní do Kotíkovské ulice odbočit jen doprava ve směru z centra města. Nově bude možné odbočit i v opačném směru od Vinic. Už máme hotový projekt a probíhá soutěž na dodavatele. Práce by tedy měly začít už brzy, hotovo bude ještě v letošním roce,“ vysvětluje Helena Řežábová.

Odbočení by měli využít hlavně řidiči mířící k nákupnímu centru Globus a na Karlovy Vary.

"V současné době se v některých případech odehrává nelegální otáčen přímo v křižovatce s Karlovarskou ulicí. Jde tedy o preventivní zlepšení bezpečnosti provozu. V neposlední řadě se zlepší i dopravní dostupnost nemocnice Privamed pro obyvatele Vinic,“ dodává starostka.

Pracuje se také v ulici Pod Všemi svatými, kde ještě letos přibyde nový chodník. Stavbaři začali s úpravami už koncem minulého roku, díky mírné zimě pokračují bez přerušení.

FOTO:QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24