QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Další medaile! Reprezentantům kraje se na dětské olympiádě daří - FOTKY

26.06.2019 11:53

Olympiáda dětí a mládeže se rozjela naplno a Plzeňský kraj slaví další medailové úspěchy. Nechybí ani nejcennější kovy. V ohni jsou navíc další želízka...

triatlon Matěj Marek (2)
triatlon Matěj Marek (2)Jonáš Fleisigtriatlon Matěj Marek (1)triatlon Matěj Marek (3)

Druhý olympijský den IX. Her letní olympiády dětí a mládeže 2019 doplnil sbírku cenných kovů Plzeňského kraje o další kousky. Úspěch slavili mladší žáci i žákyně v atletice, skvělého umístění dosáhli také plavci, medaili přidal také triatlon.

Na poli atletiky se podařilo získat druhý den soutěžních klání v Libereckém kraji hned několik medailí. Největším úspěchem byla zlatá medaile mladšího žáka AK Škoda Plzeň Jonáše Fleisiga, který ve finále 60 m sprintu jednoznačně zvítězil s časem 7:73. Stříbro získala mladší žákyně Tereza Záhořová ze Stříbra, a to na téže trati. Třetí medaili pro atlety doplnila výškařka Michaela Švábková stříbrem mladších žákyň. Ve středu mají pak atleti na programu finále překážek, kam postoupili zlatý Jonáš Fleisig, Viktorie Jánská z AK Škoda Plzeň a ve finále skoku do dálky také nejmladší členka atletické výpravy Aneta Mertlová, které o setinu sekundy uniklo finálové klání v překážkovém běhu mladších žákyň.

Dařilo se také plavcům, skvělé zlato na 100 m prsa získala v kategorii dívek roč. 2007 Ellen Zaradič, bronzovou medaili pak doplnil Filip Tomáš na stejné trati, chlapci roč. 2005. Zlatá medaile přibyla plzeňskému kraji také ve stolním tenise, a to díky Heleně Sommerové ve dvouhře starších dívek. Také tým smíšený ve čtyřhře staršího žactva získal medailové umístění, a to bronz.

V triatlonu za Plzeňský kraj potvrdil formu Matěj Marek, když získal i za tropického počasí bronzovou medaili. Ve středu 26. června pak budou Matěj Marek spolu s bratrem Jakubem členy  smíšené triatlonové štafety, která má velkou naději na medailový úspěch.

Plzeňský kraj vyslal na letošní hry více než 250 sportovců. Po druhém dni má celkem 4 zlaté, 2 stříbrné a 6 bronzových medailí. Mezi kraji po druhém soutěžním dni vede Hlavní město Praha s 11 zlatými, 17 stříbrnými a 14 bronzovými medailemi.

FOTO: KÚ Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24