QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

FOTOGALERIE: Festival sportu ovládl areál za Plazou

22.06.2016 14:34

V pořadí již třetí ročník Festivalu sportu se rozjel ve středu dopoledne v areálu za obchodním centrem Plaza. Návštěvníkům nabízí víc jak padeástku sportovišť a další program.

foto-qap-cz (47)
foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (20)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (22)foto-qap-cz (25)foto-qap-cz (26)foto-qap-cz (28)foto-qap-cz (27)foto-qap-cz (32)foto-qap-cz (30)foto-qap-cz (35)foto-qap-cz (36)foto-qap-cz (38)foto-qap-cz (39)foto-qap-cz (42)foto-qap-cz (41)foto-qap-cz (43)foto-qap-cz (44)foto-qap-cz (45)foto-qap-cz (46)foto-qap-cz (47)foto-qap-cz (51)foto-qap-cz (53)foto-qap-cz (49)foto-qap-cz (56)foto-qap-cz (55)foto-qap-cz (59)foto-qap-cz (57)foto-qap-cz (61)foto-qap-cz (62)foto-qap-cz (60)foto-qap-cz (64)foto-qap-cz (65)foto-qap-cz (67)foto-qap-cz (66)

Třetí ročník Festivalu sportu v Plzni nalákal do areálu za Plazou skutečně davy. Zatímco dopoledne patřilo hlavně školám a školkám z celého regionu, odpoledne už je přichystaný program pro veřejnost.

Festival v letošním roce nabídl přes padesát nejrůznějších sportovišť. Spolu s pořadateli na celé akci spolupracovala i řada sportovních plzeňských klubů. Na jednotlivých stanovištích si pak návštěvníci mohli vyzkoušet například golf, házenou, samozřejmě fotbal nebo basket. K vidění ale byly i ukázky a stanoviště ne úplně tradičních sportů u nás jako je například rugby nebo synchronizované plavání.

Zájemci si nicméně mohli zkusit například i sportování handicapovaných, kdy měli k dispozici hřiště i přímo vozíky. Dopoledne se areál skutečně školami a školkami zaplnil. Ani zdaleka ale nedorazili jen školáci z Plzně.

"Jsme tady se školou, protože tady byli od nás už minule a říkali, že je to dobrý, tak jsme jeli celý druhý stupeň. Nejvíc se nám líbily asi crazy bubbles. To je taková bublina, ve které se snažíte trefit toho druhého, aby spadl a je to hrozná zábava," svěřila se Katka Horčicová ze Strašic.

Úspěch měla i na jedna z "boardových" disciplín. "My jsme vyzkoušeli wakeboard. To je takový skateboard, že se na tom musí balancovat, tak to mě hodně bavilo," doplnila její spolužačka Kateřina Valečková.

Některým se dokonce podařilo i něco si s sebou odnést. "Hráli jsme golf, tam jsme i něco vyhráli. Hráli jsme taky fotbal nebo házenou, je to super. Jsme tu už od devíti," dodal další ze strašických školáků Tomáš Kunc. 

 

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24