QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Golfisté na Dýšině bojovali o titul Mistra klubu - FOTKY

05.10.2014 11:33     05.10.2014 19:14

Golf Park Plzeň na Dýšině zažil tento víkend jeden z vrcholů golfové sezóny. Členové klubu bojovali o titul Mistra klubu. Po celý víkend se hrálo Mistrovství klubu na rány. A mistři už jsou jasní!

Mistrovství klubu Golf park (31)
Mistrovství klubu Golf park (1)Mistrovství klubu Golf park (2)Mistrovství klubu Golf park (3)Mistrovství klubu Golf park (4)Mistrovství klubu Golf park (5)Mistrovství klubu Golf park (6)Mistrovství klubu Golf park (7)Mistrovství klubu Golf park (8)Mistrovství klubu Golf park (9)Mistrovství klubu Golf park (10)Mistrovství klubu Golf park (11)Mistrovství klubu Golf park (12)Mistrovství klubu Golf park (13)Mistrovství klubu Golf park (14)Mistrovství klubu Golf park (15)Mistrovství klubu Golf park (16)Mistrovství klubu Golf park (17)Mistrovství klubu Golf park (18)Mistrovství klubu Golf park (19)Mistrovství klubu Golf park (20)Mistrovství klubu Golf park (21)Mistrovství klubu Golf park (22)Mistrovství klubu Golf park (23)Mistrovství klubu Golf park (24)Mistrovství klubu Golf park (25)Mistrovství klubu Golf park (26)Mistrovství klubu Golf park (27)Mistrovství klubu Golf park (28)Mistrovství klubu Golf park (29)Mistrovství klubu Golf park (30)Mistrovství klubu Golf park (31)Mistrovství klubu Golf park (32)Mistrovství klubu Golf park (33)Mistrovství klubu Golf park (34)Mistrovství klubu Golf park (35)Mistrovství klubu Golf park (36)Mistrovství klubu Golf park (37)Mistrovství klubu Golf park (38)Mistrovství klubu Golf park (39)Mistrovství klubu Golf park (40)Mistrovství klubu Golf park (41)Mistrovství klubu Golf park (42)Mistrovství klubu Golf park (43)Mistrovství klubu Golf park (44)Mistrovství klubu Golf park (45)Mistrovství klubu Golf park (46)Mistrovství klubu Golf park (47)Mistrovství klubu Golf park (48)Mistrovství klubu Golf park (49)Mistrovství klubu Golf park (50)Mistrovství klubu Golf park (51)Mistrovství klubu Golf park (52)Mistrovství klubu _foto GOLF PARK PLZEŇ (1)Mistrovství klubu _foto GOLF PARK PLZEŇ (2)Mistrovství klubu _foto GOLF PARK PLZEŇ (3)Mistrovství klubu _foto GOLF PARK PLZEŇ (4)Mistrovství klubu _foto GOLF PARK PLZEŇ (5)Mistrovství klubu _foto GOLF PARK PLZEŇ (6)Mistrovství klubu _foto GOLF PARK PLZEŇ (7)Mistrovství klubu _foto GOLF PARK PLZEŇ (8)Mistrovství klubu _foto GOLF PARK PLZEŇ (9)Mistrovství klubu _foto GOLF PARK PLZEŇ (10)Mistrovství klubu _foto GOLF PARK PLZEŇ (11)Mistrovství klubu _foto GOLF PARK PLZEŇ (12)Mistrovstvi klubu _foto GOLF PARK PLZEŇ

Jeden z neprestižnějších golfových turnajů pro členy klubu probíhal po celý víkend 4. - 5. října na Golf Parku Plzeň. Na Dýšině bojovali nejlepší golfistky a golfisté o titul Mistra klubu pro letošní rok. Letos poprvé byly na hřišti i děti, ve hře byl totiž také juniorský titul Mistra a Mistryně klubu.

Turnaj, ve kterém se hraje o Mistra klubu, není ani pro zkušeného hráče nic jednoduchého. Hraje se totiž na rány, a tak se nepovedená jamka nedá tzv. škrtnout. "Jde o nejprestižnější turnaj letošní golfové sezóny Mistrovství klubu ve hře na rány. Každý hráč musí dohrát každou jamku," vysvětluje princip hry ředitelka Golf Parku Plzeň Martina Tvarůžková.

Počítá se pak skutečně odehraný počet ran, a to z obou dnů. "Ten systém je relativně krutý. Mistryní a mistrem se stane hráč s nejnižsím počtem ran. Hraje se navíc na dva dny, sobotní a nedělní kolo, a výsledky se sčítají," říká dále ředitelka klubu s tím, že letos o titul bojují i děti. "Letos je novinka, a tou je speciální turnaj pro děti do 14 let, hrají o Juniorského mistra a mistryni klubu. Děti hrají z jiných odpališť."

Tak jako na nejslavnějším golfovém hřišti světa, i na Dýšině si mistři oblékají zelené sako. "Hráč je dekorován zeleným sakem, zelené sako vychází z tradice v Augustě," říká Martina Tvarůžková.

Titul obhajovala Eva Koželuhová a Michal Čepelák. "Po prvním dnu je Eva na tom velmi dobře. Michal je na tom výrazně hůř," přiblížila Martina Tvarůžková výsledky po prvním sobotním kole.

Po sobotní hře byl naopak spokojený Ivan Hlaváček a Petr Strýček. "Dneska jsem hrál dobře, v první devítce jsem byl plný elánu a v druhé devítce jsem trochu zaškobrtal," usmíval se v sobotu v podvečer Ivan Hlaváček, který kromě toho, že působí ve vedení klubu, má na starosti také víno. K návštěvě do restaurace na Dýšině zve i "nečleny". A jaké víno by na Dýšině doporučil? "Máme jen dobré víno, my nepijeme nic špatného," usmívá se Hlaváček.

Po prvním dnu byl ve vedení vedoucí zdejší Golfové akademie. "Měl jsem super flight s kámošema, hodně jsme si to užil, hrálo se mi dobře. To, že vedu, nic neznamená. Rozhodne se v neděli," řekl QAPu Petr Strýček.

A kdo si nakonec odnesl prestižní titul a oblékl si zelené sako?

Petr Strýček potvrdil formu a se 150 ranami se stal Mistrem klubu. Mistrem klubu je vedoucí zdejší akademie poprvé. V loňském roce byl na druhém místě. Mistrem se už v minulosti stal ale jeho syn. Loňský Mistr klubu Michal Čepelák, kterému se nedařilo už v sobotu, skončil na 7. místě (161 ran).

Naopak ženská kategorie překvapení nepřinesla. Mistryní klubu se stala Eva Koželuhová (157 ran), a to dokonce už popáté! V prvním sobotním kole podala tato rekordmanka skvělý výkon, ve druhém se trápila. I tak to ale stačilo na vítězství a pátý titul. 

A navíc na Dýšině vítězí celý klan Koželuhů. Juniorskou mistryní klubu je totiž sestra Evy Tereza Koželuhová (147 ran). Tereza podala mezi dívkami famózní a bezkonkureční výkon.

Titul Juniorský mistr klubu si odnáší Petr Hrubý (147 ran), který předvedl po oba dva dny výborný konzistentní výkon.

"Mistra a Mistryni vyhlásil prezident klubu Jan Hlaváček a předal jim také vítězná zelená saka. Vítězům gratulujeme a skleněné trofeje si převezme Mistr a Mistryně klubu na V. společném golfovém plese s Měšťanské besedě 7. února 2015," uvedla ředitelka klubu.

foto: QAP.CZ a GOLF PARK PLZEŇ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24