Golfová událost roku je tady! Kvůli Honma Pilsen Golf Masters je v pohotovosti i policie

05.08.2013 10:50

Jedna z největších golfových událostí roku startuje. Honma Pislen Golf Masters, který se v pondělí 5.srpna rozjíždí v Golf Parku Plzeň na Dýšině, je součástí Ladies European Tour. Na bezpečnost bude dohlížet policie.

Melissa Reid tvář LET 2013

Areál Golf Park Plzeň na Dýšině se od pondělí mění na ostře seldovanou golfovou zónu. Začíná Honma Pilden Golf Masters série Ladies European Tour. Do regionu tak dorazily nejlepší golfové hráčky světa. Od pondělí už na Dýšině startují cvičná kola a turnaj se naostro rozehraje v pátek 9.srpna. Hráčky čeká i řada oficiálních společenských událostí.

Oficiální zahájení turnaje proběhne ve slavnostním duchu ve středu 7.srpna v areálu Plzeňského Prazdroje a fanoušci golfu se mohou těšit také na autogramiádu velkých hvězd dámského golfu. Autogramiáda proběhne už v úterý 6.srpna v obchodním centru Tesco na Rokycanské, kde také probíhá výstava spojená s golfem. Podpisy budou fanoušukům rozdávat Cheyenne Woods, Maria Balikoeva-Verčenova a z českých hráček Daniela Proroková. Autogramiáda začne oficiálně v 16 hodin.

Už v úterý čeká na hráčky také slavnostní přijetí na Krajském úřadě Plzeňského kraje.

V rámci turnaje proběhne také Junior PRO-AM pro hráče do 14 let a to navíc za účasti právě velkých hráček světa. Junior PRO-AM je na programu ve středu v areálu Golf Parku Plzeň a chybět nebude ani večerní program včetně pečení buřtů a nejrůznějších soutěží.

Kvůli největší golfové události roku je v pohotovosti také policie. Vzhledem k tomu, že Honma Pislen Golf Masters je skutečně golfovou událostí číslo jedna a prestiž turnaje je opravdu hodně vysoko, očekává se, že na Dýšinu se sjedou fandoušci golfu ze všech částí republiky. Kvůli zvýšené hustotě provozu i očekávaným davům návštěvníků, přijala také policie mimořádná bezpečnostní opatření.

"Policisté budou dohlížet na zajištění veřejného pořádku, zajišťovat klid a dohlížet také na dopravu. Na opatření se nebudou podílet jen místně příslušní policisté, ale budou vyčleněné také posily z dalších obvodů a z řad dopravních policistů. Ti budou také dohlížet na dopravu  vezhledem k tomu, že se očekává nárůst provozu v lokalitě," potvrdila QAPu mluvčí policie Hana Štefflová.

Policisté navíc předem varují návštěvníky turnaje, aby si dobře zabezpečili své vozy. Tradičně nechybí ani varování, aby v autech nenechávali cenné věci, ani peníze. Zbytečně by to mohlo k areálu nalákat vykradče aut.

FOTO: ilustrační 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24